Soylu'dan PKK'nin ölüm tehdidine yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK ele başlarından Bese Hozat'ın kendisini ölümle tehdit etmesiyle ilgili yöneltilen soruya gülerek, "Terör örgütünden başka ne beklenebilirki, çok önemli değil" şeklinde cevap verdi.

Yayınlanma: 08.06.2017 - 11:54
Abone Ol google-news
<video:756760>

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 135'inci Dönem Kaçakcılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere sabah saatlerinde havayolu ile Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na geldi. Bakan Soylu burada, Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Soylu, ilk olarak Sivas Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Vali Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Soylu'ya kentteki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu ise Sivas'ın tarihin, medeniyetin, milletin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek Süper Lig'e yükselen Sivasspor'u tebrik etti.

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN NE BEKLENEBİLİR Kİ"

Ülkenin huzur ve güveni için hem de milletin yarına aydınlık ve esenlikle bakabilmesi için tüm güvenlik kuvvetlerinin valilerin, kaymakamların ve tüm görevlilerin canhıraş bir mücadele ortaya koyduğunu vurgulayarak, "16 Nisan'da sonra Türkiye'nin karşı karşıya kalmış olduğu yeni hükümet sistemiyle millet ve devlet arasındaki ilişki çok daha kuvvetlendirecek ve aziz milletimizin her geçen gün çok daha fazla refaha, huzura, güvenliğe ve esenliğe ulaşmasını temin edecektir. Adım adım hem Türkiyemiz'de istediğimiz noktaya kavuşacağız hem de etraf coğrafyamızda huzuru hem güveni hem de özgüveni sağlayarak devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

Bakan Soylu, bir basın mensubunun "PKK ele başlarından Bese Hozat'ın size yönelik bir tehdidi vardı, internet sitelerinde yer aldı Kato Dağı'na gitmenizle ilgili, PKK'nın bu tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Soylu, gülümseyerek, "Terör örgütünden başka ne beklenebilir ki, çok önemli değil" karşılığını verdi. Soylu, "Binlerce gencin 2017'deki polis alımlarında yaşla ilgili beklentisi var. 19'uncu dönemde bir sıkıntı olmuştu, 28 yaşındakiler mülakat yeri çıkmasına rağmen mülakatlara alınmamıştı, bununla ilgili bir çalışma var mı?" sorusu üzerine de, "Arkadaşlarımız değerlendiriyorlar." cevabını verdi. Bakan Soylu, daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler