CHP'li Çetin Arık, 14 şehit için anıt dikilmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de 14 askerin şehit olduğu saldırının yaşandığı yere şehitler anıtı dikilmesini istedi. Kayseri halkının bu konudaki taleplerine tercüman olan Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki ilgisizliğine tepki göstererek, “Kayseri’de farklı isimler için merkezler kurdunuz, isimlerini duraklara verdiniz; 14 şehidimize ilgisizliğinizin sebebi nedir? Mehmetçik olmaları mı?” dedi.

Yayınlanma: 08.06.2017 - 13:06
Abone Ol google-news

Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugayı askerlerini taşıyan özel halk otobüsüne bombalı araçla düzenlenen hain terör saldırısında 14 asker şehit olurken, 55 asker de yaralanmıştı. Türkiye’yi yasa boğan saldırıda yaralanan Onbaşı Mesut Yaşar ise 48 günlük yaşam mücadelesinin ardından tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde şehit olmuştu.

Saldırının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi İlçe örgütünün girişimleri sonucu olayın yaşandığı caddeye Şehit Komandolar Caddesi adı verildi. Kayserililer de olayın yaşandığı otobüs durağına şehitler anıtı dikilmesi için girişimler başlatırken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik katıldığı bir televizyon programında bu talebe olumsuz yanıt verdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma ile Kayseri halkının bu konudaki taleplerine tercüman oldu.

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Arık, “Kayserili hemşerilerimiz bu hain saldırının unutulmaması için olayın yaşandığı yere şehitler anıtı dikilmesini talep ediyor ancak Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Dinimizde böyle bir şey yok.’ diyerek, halkın bu talebini geri çeviriyor. Buradan AKP yönetimi ve Büyükşehir Belediyesine Kayseri halkı adına sesleniyorum: Gelin, şehitlerimiz arasında ayrım yapmayın. Kayseri’de farklı isimler için merkezler kurdunuz, isimlerini duraklara verdiniz; 14 şehidimize ilgisizliğinizin sebebi nedir? Mehmetçik olmaları mı? Gelin, bu yanlıştan dönün ve halkımızın istediği şehitler anıtını oraya dikin.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler