Engin Altay'dan Erdoğan'a 'Rabia' sorusu: 2013'ten önce neredeydin?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nun 'Rabia' işareti yapan Erdoğan'a yaptığı 'terör örgütünün işaretini terk et' çağrısına 'Rabia demek tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak demek, neden rahatsız oluyorsun' şeklinde yanıt veren Erdoğan'a 'Mısır'da darbe olunca mı tek vatan aklınıza geldi' diye yanıt verdi.

Yayınlanma: 08.06.2017 - 16:15
Abone Ol google-news

<video:756983>

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Katar krizine ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı, Türkiye'nin safını Katar'dan yana ortaya koymuştur. Buna etten önce çömleğe atlamak, derler. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tavrı, TBMM'ye saygısızlıktır. Bu yaklaşımlar, bölgeyi yangın yerine çevirir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. Katar kriziyle ilgili CHP'li Altay, şunları söyledi:

"Türkiye'nin izlediği politika Türkiye'yi katar katar sorunlarla karşı karşıya bıraktı Rusya ve ABD arasındaki sıkışmışlık şimdi de körfez ülkeleri arasına sıkışmışlık eklendi. AK Parti'nin bir an önce yurtta barış dünyada barış şiarından yola çıkarak dış politikasına eksenine oturtmalıdır. Türkiye taraf olmaktan çok bölge barışına hizmet edecek politikalar geliştirmelidir. Türkiye IŞİD ve benzeri örgütlerin insan kaynağı zemini olmamalıdır. Türkiye terör örgütlerinin lojistik ikmal üssü olmaktan bir an önce çıkmalıdır. IŞİD karargahlarında MKE damgalı cephane sandıklarının fotolarını genel kurulda vekillere sundum. Bu anlayış ve kafayla bir felakete sürüklenmenin ilk işaretleridir. Bölge ülkeleri tarafından terör örgütü olarak gösterilen İhvan'dan Türkiye elini eteğini çekmelidir. Bu örgüt çok sayıda eli kanlı teröristi çıkarmış bir ülkedir. Orta Doğu'da çok sayıda ülke bu örgütü bir terör örgütü yapılanması olarak değerlendirmektedir. Araplar istemedikçe Araplar arasındaki bir nizaya arabuluculuğa soyunmak tehlikelidir"

 "SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMAK, TÜRKİYE'NİN YAPACAĞI BİR İŞ DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin safını Katar'dan yana ortaya koyduğunu dile getiren CHP Grup Başkanvekili Altay, şöyle devam etti:

"Buna etten önce çömleğe atlamak, derler. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tavrı, TBMM'ye saygısızlıktır. Bu yaklaşımlar bölgeyi yangın yerine çevirir. Barışa hizmet etmek varken savaş çığırtkanlığı yapmak, Türkiye'nin yapacağı bir iş değildir. Tek bayrak, tek devlet demek için ihvan işaretine gerek var mıdır? Bu işaret tek bayrak, tek devlet işareti olamaz.. Müslüman kardeşlerden esenlenerek Türkiye'ye böyle bir şablon oturtulamaz. Cumhurbaşkanı, milletin cumhurbaşkanı olma özelliğini kaybetmiştir. Bu mühürsüz seçimle Türkiye ortak değerini kaybetmiştir. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyen 'tek millet' derse inandırıcı olmaz. Güçleri ensar, imam hatip diye ayıran insan tek bayrak derse inandırıcı olmaz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler