Kılıçdaroğlu’ndan AGİT heyetine: Gelin medyaya uygulanan baskıyı yerinde görün

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi’ni kabul eden Kılıçdaroğlu, medyaya uygulanan baskıyı yerinde görmeleri için davet etti.

Yayınlanma: 08.06.2017 - 22:57
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) heyetiyle bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun makamındaki görüşmede heyet; özellikle darbe girişimi sonrası süreçte OHAL uygulamalarının yarattığı konuları vurguladı. Darbe girişiminden sonra mağduriyetleri araştırmak üzere kurulan OHAL İnceleme Komisyonu’na dikkat çeken heyet, komisyonun işlemediğini gördüklerini, Türkiye’nin AGİT üyesi bir ülke olarak AGİT’in ilke ve değerlerine uygun hareket etmesi geretiğinin altını çizdi. Darbe girişimine karışanların mutlaka yargılanarak suçlarının karşılığını alırken, mağdur ve suçsuz olanların da adil bir yargılanmayla ortaya çıkarılması ve bu kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği belirtildi.

Davet etti

Heyet üyelerinin sözlerine karşılık Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz sonrası süreçte Cumhuriyet ve Sözcü başta olmak üzere özellikle medyaya büyük baskı uygulandığını kaydetti. 150’den çok gazetecinin cezaevinde tutulurken, binden fazla akademisyenle birlikte binlerce başka mağdurun da bu süreçte ortaya çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP’nin demokrasinin tesisi konusunda 2019’da giden süreçte güçlü bir irade sergileyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, medyaya uygulanan baskıyı yerinde görmek amacıyla medya özel temsilcisini davet etti.

‘AB kayıtsız’

Heyet üyeleri Türkiye’nin terör, mülteciler ve OHAL uygulamaları konularında ciddi bir sınav verdiğini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun da “Türkiye terörle mücadeleye devam ediyor. Mülteci meselesinde ise; Türkiye 3 bine yakın mülteciye bakmak zorunda. Avrupa Birliği (AB) Suriye krizine kayıtsız kalıyor. Pratikte mülteciler konusuyla ilgilenmiyor. Suriye’de barış olduğunda, Türkiye’deki mülteciler de ana vatanlarına geri dönecektir’ karşılığını verdiği öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler