Bahçeli: Kamplaşma tırmanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye hem etnik, hem de mezhep temelinde önemli bir ayrışmaya, çatışmaya doğru sürüklenmektedir" dedi

Yayınlanma: 26.05.2014 - 20:36
Abone Ol google-news

Bahçeli, Şabanözü'nde partisince düzenlenen mitingde, ilçede 1 Haziran'da yeniden yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için destek istedi. Şabanözü ilçesinin hizmetle biran önce tanışması için vatandaşların tamamının sandığa gitmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, "Hakkı, adaleti dikkate alarak oylarımızı kullanmalıyız. Şabanözü halkı 2. kez, 'Benim iradem sağlamdır, benim iradem yerindedir ve benim iradem Mustafa Karakaya' diyecektir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin cepheleştiğini ve kamplaştığını belirten Bahçeli, ülkenin hem etnik hem de mezhep temelinde önemli bir ayrışma ve çatışmaya doğru sürüklendiğini kaydetti.  

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart yerel seçimlerinden gerekli dersi çıkaramadığını ifade ederek, "Devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen, TOKİ'nin imkanlarıyla mitingler yapmasına rağmen, taşıma insanlarla montaj gösterilerle büyük mitingler yapılmış gibi topluma takdim edilmesine rağmen ve gece karanlığında yoksulun iradesine kement vurmak için her türlü ahlaksızlığa başvurmalarına rağmen 2 milyon 100 bin oy kaybıyla millet bir işaret koymuş. Erdoğan artık bu yanlışlıklardan kurtul. Kamplaşmayla çatışmayla gerilim stratejisiyle bir yere varmak mümkün değil. 12 yıldır iktidardasın. Tırların köy köy gezmesine rağmen 2 milyon 100 bin oy kaybıyla millet sana bir işaret vermiştir. Aklını başına al, ülkeyi daha fazla germe" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da düzenlediği mitinge işaret eden Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hevesiyle Türkiye'yi karma karışık yaptın. Şimdi Almanya'da yaşayan 2 milyon 900 bin Avrupa Türkleri olarak nitelendirdiğimiz, Avrupa'nın değişik ülkelerindeki vatandaşlarımızın, oraya ekmek aramak için giden insanlarımızı istismar ederek Sünni, Alevi kavgasını körüklemenin sana bir faydası yoktur" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olma şansının bulunmadığını savunarak, "Her şeyden evvel senin cumhurbaşkanı olabilmen için 17 Aralık ile 25 Aralık'taki savcılar iddianamesini, kendi nefsini aşarak TBMM'ye fezleke olarak getirmen gerekmekte. Milletin huzuruna önce bir komisyonla sonra da yüce divan heyetiyle çıkıp aklanman, paklanman gerçekleştirilmeden senin cumhurbaşkanı olma şansın yoktur" diye konuştu.

"GELECEĞİN CUMHURBAŞKANI' DİYE Mİ YAZACAKLARDI"

Ak Parti ile PKK'nın işbirliği içerisinde olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kalkıp Yalova'daki konuşmanla herkese saldırmaya, herkesi işbirlikçi olarak suçlamaya da hakkın yoktur. Önce kendi işbirliğini ortaya koy. AKP ile PKK'nın işbirliğinden neden bahsetmiyorsun? Aklınca 10 Ağustos'ta 1. tur seçimi olacak . Hele hele seçimde aday olacağını fısıltı ile duyururken açıklayamayan Recep Tayip Erdoğan, orada önce PKK ve onun siyasallaşmış unsurlarına sesleniyor. 'Siz kendi adayınıza oy verin ama ikinci turda bana oy vermemezlik yapmayın' diyerek başlattığın Oslo'daki müzakere sürecini yine doğuda ve batıda yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimizi istismar edebilecek bir PKK aldatmacasıyla kandırarak cumhurbaşkanı olmaya heveslenme. Bu millet artık seni birçok yönüyle tanımıştır."

Başbakan Erdoğan'ın Yalova'daki konuşmasına değinen Bahçeli, "Yalova'da söylüyor, güya bazı tutanaklar fezlekeler hazırlanmış da 'Dönemin başbakanı' diye adını kullanmışlar. Yani 17-25 Aralık'ta soyulma, rüşvet ve yolsuzluk her şeyle gündeme gelmişken tutanağa ne yazacaklardı? 'dönemin başbakanı' yazmak kadar doğru bir tabir olabilir mi? Ne diyeceklerdi, 'geleceğin cumhurbaşkanı' diye mi yazacaklardı. Böyle bir şey olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine vurgu yapan Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından milletin etnik temelli bir kutuplaşmaya gitmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler