Kılıçdaroğlu: Bu kararı verenler bunun altında kalacaklar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 14.06.2017 - 18:29
Abone Ol google-news
<video:761154>

MİT TIR'larının durdurulması olayına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun  tutuklanmasının ardından CHP olağanüstü MYK toplantısı gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra TBMM Genel Kurulu'nu terk ederek, partiye gelen CHP milletvekilleriyle bir araya geldi.Genel merkezin dördüncü katında başlayan toplantı da basına kapalı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından başlıklar şöyle:

"Hiçbir veri olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar. Biz yıllarımızı demokrasi için harcadık. Adalet istiyoruz bu ülkede, demokrasi istiyoruz bu ülkede.

Bunların hiçbirisi hakim değil. Sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tablo ile karşı karşıya. Yarın saat 11.00’de Güvenpark’ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak. “Adalet” üzerinde. Dünyanın en soylu kavramıdır. Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Adaletin olmadığı bir halk mı olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar. Adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Yarın 11.00’de Güvenpark’ta yürüyüşümüzü başlatacağız adalet bu ülkeye gelene kadar."

CHP, Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatacak.

MİT TIR'ları davasında karar çıktı: CHP'li vekil Enis Berberoğlu tutuklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler