Eren Erdem'den Bakan Soylu'ya 'militan' yanıtı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Katar krizine ilişkin verdiği soru önergesi için CHP’li Erdem’e “militanlık gömleğini giymiş vekil” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya CHP’li Erdem’in yanıtı sert oldu: “Esas militanlık damatlar hukukunu savunmaktır!”

Yayınlanma: 15.06.2017 - 11:57
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, geçtiğimiz gün Başbakan Binali Yıldırım’a, Katar krizine ilişkin şu soruları yöneltmişti:

“Katar krizine ilişkin tutumunuz iktidarınız döneminde 45 milyar doları aşkın bir tutara ulaşan kaynağı belirsiz döviz girişleriyle ilişkili midir?

Selçuk Bayraktar’ın sahibi olduğu Baykar Makine adlı şirketin Katar Silahlı Kuvvetleri’ne sattığı İHA veya mini İHA miktarı nedir?

Havuz medyası olarak nitelenen Sabah-ATV, Akşam, Star, Güneş gibi gazete sahiplerinin Katar’la ne tür ticari ilişkisi bulunmaktadır?

TÜRGEV'e bağlı eğitim kurumlarının Katar’daki çeşitli medya kuruluşları ve üniversitelerle ne tür bir iş ilişkisi bulunmaktadır?

16 Nisan döneminde Katar'dan varlık fonu aracılığıyla 600 Milyon sıcak para girişi olduğu doğru mudur?”

?CHP’li Erdem’in Katar krizine ilişkin verdiği önergesine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Erdem'in Katar'a gönderilen insansız hava araçlarına yönelik sözlerine ilişkin, “Militanlık gömleğini üzerine giymiş bir milletvekili yaptığı bir açıklamada, ‘Katar’a niçin insansız hava aracı gönderiyorsunuz?’ diyor. Biz Katar’a da insansız hava aracı göndeririz, bizimle beraber müttefik olan ve dünyada insanlığı, barışı sağlayabilecek her ülkeye ürettiğimiz her aracı ihraç edebilme kabiliyetine sahip bir ülke ve milletiz.” dedi.

 “SORDUĞUM SORUYU İŞİNE GELDİĞİ GİBİ ANLAMIŞ!”

 Bakan Soylu’nun önergesindeki soruyu bilerek çarpıttığını belirten CHP’li Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sana sorduğum önergeye cevap verirken çarpıtmışsın. Ben "Türkiye İHA satmasın" demedim. Damat Bayraktar ne kadar sattı dedim!” yanıtını verdi. Katar’a neden İHA satıldığını değil, Damat Bayraktar’ın ne kadar İHA sattığını sorduğunu ifade eden Erdem, Bakan Soylu’nun soruları işine geldiği gibi anladığını belirtti.

 İşte CHP’li Eren Erdem’in Bakan Soylu’ya yanıt verdiği o paylaşımlar:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler