Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci günü: Kılıçdaroğlu'na destek büyüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci günü başladı. Geceyi Bolu-Ankara il sınırında bulunan Meşeler Yaylası mevkisinde kurulan kampta geçiren Kılıçdaroğlu, elinde taşıdığı 'adalet' döviziyle saat 09.00'da yürüyüşe geçti. Kılıçdaroğlu ile yürüyen kumpas davalarının mağduru Emekli Kurmay Albay Türkşen, "Bizim başımıza gelenlerin başkasının başına gelmesini istemediğim için yürüyorum. Adalet, onun bunun çekiştirdiği, birilerinin talimat verdiği bir yer haline gelmesin diye yürüyorum" dedi.

Yayınlanma: 21.06.2017 - 10:00
Abone Ol google-news

<video:765386>

'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte 'Amirallere Suikast' soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı. 

Kılıçdaroğlu FOX TV'de açıkladı: Adalet Yürüyüşü Edirne'ye uzanacak mı?

Öte yandan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü. 

YÜRÜYÜŞTEN KARELER

BİRLİKTE PANKART TAŞIDILAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve kumpas davalarının mağdurları, yan yana ve yürüyüş kortejinin en önünde bulunurken, aynı davalar sırasında hayatını kaybeden Ali Tatar, Murat Özenalp ve Cem Aziz Çakmak'ın fotoğraflarının bulunduğu bir pankartı da birlikte taşıdı. 

'ADALET YÜRÜŞÜ' BOLU İL SINIRINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 7'nci günün ilk molası, Bolu il sınırları içinde bulunan ve Gerede'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Aktaş mevkisinde verildi.  
Ankara'dan İstanbul'a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe katılan Ergenekon ve Balyoz davalarının mağdurları emekli komutanlarla Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerinin yakınları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüdü. 

Yürüyüşe çok sayıda milletvekilinin yanı sıra farklı il ve ilçelerden gelen teşkilat mensupları da katıldı. Kalabalık grubun önündekiler, büyük bir Türk bayrağı taşırken gruptakiler, marşlar ve türküler söyleyerek yürüdü.   

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ  

Yürüyüş bugün de polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Polis ekipleri, yol üzerinde önlem alırken, jandarma da ormanlık alanda nöbet tuttu. Yürüyüşe zaman zaman trafikte olan sürücüler de korno çalarak ve el sallayarak destek oldu. 

CHP'li AĞBABA, DAVULLA YÜRÜYÜŞTEKİLERİ COŞTURDU

'Adalet Yürüyüşü'nde zaman zaman renkli görüntüler de yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, davul çalıp, söylenen marşlara ve türkülere ritim tutarak, eşlik etti. 

KUMPAS DAVALARININ MAĞDURLARI KONUŞTU

Yürüyüşte Ergenekon ve Balyoz davalarıyla tanınan Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Mehmet Ali Çelebi, emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar, Deniz Kuvvetleri'nin kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler de yer aldı.

Balyoz ve Ergenekon davalarının mağdurları, yürüyüş öncesi yaptıkları açıklamalarda, yürüyüşe katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Emekli Kurmay Albay Türkşen, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmasıyla ilgili "Yürüyüşe katıldığım için çok mutluyum. Kumpas davalarında mağdur edilen arkadaşlarımız için yürüyorum. Türkiye'ye adalet gelmesi için yürüyorum. Bizim başımıza gelenlerin başkasının başına gelmesini istemediğim için yürüyorum. Adalet, onun bunun çekiştirdiği, birilerinin talimat verdiği bir yer haline gelmesin diye yürüyorum" dedi. 

Emekli Kurmay Albay Serdar ise "Burada olmaktan onur duyuyorum. Balyoz davaları sırasında yaşadığımız adaletsizlikleri anlayamayanlar inşallah bugün mesajımızı anlayacaklardır" diye konuştu. 



USTA TİYATROCU GENCO ERKAL VE YAZAR EMRE KONGAR 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nün 7 gününde, öğleden sonraki etaba usta tiyatrocu Genco Erkal, toplum bilimci, gazeteci ve yazar Emre Kongar ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Erkal, Kongar ve Büyükerşen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte kol kola girerek yürüdü. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında, Gerede sınırları içinde bulunan Aktaş mevkisinde verilen molada gerçekleşen MYK toplantısının ardından yürüyüş, saat 14.00'te yeniden başladı.

Kılıçdaroğlu, elinde 'adalet' yazılı pankartıyla yine kortejin en önündeydi. Genco Erkal, Yılmaz Büyükerşen ve Emre Kongar da 'adalet' yazılı pankartlarla Kılıçdaroğlu'yla kol kola yürüdü. Bu sırada, dörtlü arasında keyifli bir sohbetin yapıldığı da görüldü.

<video:765753>

GENCO ERKAL: ADALET YÜRÜYÜŞÜ, ÖNÜMÜZÜ AÇACAK

Tiyatrocu Genco Erkal, yürüyüşe mola verildiği sırada, DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Erkal, "Referandum sonuçları açıklandığından bu yana buna benzer bir eylem bekliyordum. Bu yürüyüş beklentimi karşıladığı için çok mutluyum. Bu 'Adalet Yürüyüşü' bizim önümüzü açacaktır diye düşünüyorum. Halkın açık seçik gücünü ortaya koyacaktır" dedi. 

<video:765756>

ESKİ SPORCULAR 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu yol üzerinde, aralarında çeşitli spor dallarında madalyaları da olan bir grup eski sporcu grubu karşıladı. Sporcular arasında, Türk atletizminin efsane maratoncularından Veli Ballı, Kırkpınar güreşçisi Savaş Yıldırım, milli maratoncu Gazi Aşıkoğlu gibi isimler yer aldı. Güreşçi Yıldırım'ın yürüyüşe kispetiyle katılması ise dikkat çekti.  Sporcular, son mola noktasına kadar CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüdü. 

Kılıçdaroğlu: Son durak Maltepe olmayacak                 

Kılıçdaroğlu Saray’a rest çekti: İspat edersem istifa edecek misin?                 

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun restine yanıt                 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler