CHP'li Tezcan açıkladı: İşte yargıya talimatın belgesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının ardından dün Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği yargıya talimatın belgesini açıkladı. CHP'li Tezcan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği gizli ibareli yazı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir talimat gönderildiğini belirterek, gerçek gündem.com internet haber sitesine kaçak saray haberleri nedeniyle kanuni işlem başlatılmasının istendiğini söyledi. Tezcan, " Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum diye Erdem Gül ile ilgili tahliye kararı verildiğinde açıklamayı yapan kendisi o zaman Cumhurbaşkanı makamında değil miydi? Hakimlere dönüp siz de bu karar uymayabilirsiniz diyen kendisi değil miydi? 138. maddenin ihlali bu değil mi?" diye konuştu.

Yayınlanma: 21.06.2017 - 14:27
Abone Ol google-news
<video:765722>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK'sı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu başkanlığında "Adelet yürüyüşü"nün devam ettiği Danişmentler Mevkii'nde yapıldı. MYK sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, gündemi değerlendirdi. 

"ADALETİ KATLEDİYORLAR BUNUN İÇİN TOPLANTILARIMIZ AÇIK ALANLARDA YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ" 

"Adelet yürüyüşü"ne ilişkin Tezcan, "Adaletin, direnişin meydanına hoş geldiniz. Tarihin önemli bir dönüm noktasının hem tanığı hem de tarihi yapanlarız. Hep birlikte yeni bir tarih yapıyoruz. Hak, adalet mücadelesinde. 7. günümüzdeyiz. Adaleti katlediyorlar bunun için toplantılarımız açık alanlarda yapmak zorunda kalıyoruz. Adalete kavuşalım diye" dedi. 

"15 TEMMUZ DARBESİNİ PÜSKÜRTTÜK, TÜRKİYE, 20 TEMMUZ DARBESİ YAŞADI" 

Tezcan, "Türkiye, 20 Temmuz darbesi yaşadı. 15 Temmuz darbesini püskürttük, 20 Temmuz'un baskıcı ve zorba koşulları altında bütün bir millet ve halk, eziyet çekiyor. Düşünce, ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, grev yapma özgürlüğü yok. Bütün temel hak ve özgürlükler iktidar sahiplerinin iki dudağı arasından çıkacak KHK'ya kalmış durumda. Darbeler adalete düşmandır.  Darbelerin olduğu yerde adalet olmaz. Darbeciler adalete düşmandır" diye konuştu. 

"GENEL BAŞKANIMIZ BİR KUTLU YÜRÜYÜŞÜ BAŞLATTI" 

Tezcan, "Genel başkanımız bir kutlu yürüyüşü başlattı. Bütün halkımıza siyasi görüşü ne olursa olsun yürüyüşe destek verip adaleti kararlıkla arıyor. Hep birlikte 80 milyonun sesi olacak ve adaleti bulacağız" dedi. 

"ERDOĞAN RAHATSIZ OLDU ÖNCE 'ORUCUMU AÇTIM' DİYOR ARKASINDAN DA HAKARET VE KÜFÜRÜN TORBASINI AÇIYOR" 

Tezcan, "Rahatsız oldular. Erdoğan rahatsız oldu. Her gün TV'de bir iftar sofrasında önce orucumu açtım diyor arkasından da hakaret ve küfürün torbasını açıyor" dedi. 

"ORUCUNU AÇIP ARKASINDAN HAKARET KÜFÜRÜN TORBASINI AÇAN BAŞKA BİR MÜSLÜMAN VAR MIDIR BİLMİYORUM?"

Tezcan, "Orucunu açıp arkasından hakaret küfürün torbasını açan başka bir Müslüman var mıdır bilmiyorum? Başımızda bir parti genel başkanı var. Bu yürüyüşten rahatsızlar. Herkesi toplayıp aman ha bu yürüyüşü nasıl sustururum, duyulmasını engellerim diye bir çaba içerisinde. Attığı her adım her geçen gün bu yürüyüşün ne kadar kutlu bir yürüyüş olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 

"KENDİSİNİN YARGIYA MÜDAHALELERİNİ ALT ALTA KOYSAK BURADAN İSTANBUL'A YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN ÜÇ KATI EDER" 

Tezcan, "Bize akıl vermeye kalkmış. 'Anayasanın 138. maddesi  var. Yargıya müdahale etmeyin.' Kendisinin yargıya müdahalelerini yasak ansiklopedi serisi olur. Kendisinin yargıya müdahalelerini alt alta koysak buradan İstanbul'a yürüyüşümüzün üç katı eder. Dün mahkemelere talimat veren kendisi değil miydi? Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum diye Erdem Gül ile ilgili tahliye kararı verildiğinde açıklamayı yapan kendisi o zaman Cumhurbaşkanı makamında değil miydi? Hakimlere dönüp siz de bu karar uymayabilirsiniz diyen kendisi değil miydi? 138. maddenin ihlali bu değil mi? Nerede arıyorsun ihlali. Bize 'sokakta adalet aranmaz' diyor. Melis'te, devlette mahkemede  adaleti bırakamazsanız bir yiğit adam çıkar yollarda adaleti arar. Mazlumların sesi olur. Millet de onun arkasından gelir" ifadelerini kullandı. 

"GENEL BAŞKANIMIZI TEHDİT ETMEYE BAŞLADI SAVCILARA DA TALİMAT VERİYOR" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın CHP'nin başlattığı "Adelet yürüyüşü"ne ilişkin açıklamalarına değinen Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bu davada MİT tırları davasında yargılama devam ederken 'hesabını verecekler ben arkasını bırakamayacağım' diyen kendisi değil mi? Bu yargıya müdahale değil mi? Yürüyüş başladı rahatsız oldular. Sayın Genel Başkanımızı tehdit etmeye başladı. Tehdit ederken de savcılara da talimat veriyor. Vermedi mi? 'Bir gün seni de aynı savcılar çağırabilir' diyor.

TEHDİDİNE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

Aslında biz biliyor, okuyoruz. 'Sen yürümekten vazgeç git evinde otur.' deniyor. Oturmayacağız. Tehdidine pabuç bırakmayacağız. Savcılara, çağırın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'de mazlumların sesi kalmasın diyor. 

GENEL BAŞKANIMIZA YÖNELİK ATILACAK HERHANGİ BİR ADIMDA GÖK KUBBEYİ DAR EDERİZ

Bırakın çağırmayı Genel Başkanımıza yönelik atılacak herhangi bir adımda o zaman da söyledik. Şimdi de söylüyoruz gök kubbeyi dar ederiz. Gök kubbeyi dar ederiz o kadar kolay değil. 

BİZ HUKUKA UYGUN BİR YÜRÜYÜŞ YAPIYORUZ. SİZİN İKTİDARINIZ TEPEDEN TIRNAĞA GAYRİ MEŞRU

Biz hukuka uygun bir yürüyüş yapıyoruz. Demokratik direniş hakkımızı kullanıyoruz. Gayri yasal hiçbir şeyimiz yok.  Sizin iktidarınız tepeden tırnağa gayri meşru. Sizin iktidarınızın bütün uygulamaları tepeden tırnağa gayri yasal. Yasa dışı bir güç üzerinde oturtacaksınız yasal direniş gösterenleri korkutmaya çalışacaksınız. Yok öyle yağma. 

CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ GİZLİ İBARELİ YAZI İLE ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA TALİMAT 

Ne çabuk unutuyorlar. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği gizli ibareli yazı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir talimat göndermedi mi? O talimatta gerçek gündem. com sitesinin kaçak saraya haberleri nedeniyle bu konuda kanuni işlem başlatın sonucunu da bize haber verin ifadelerini kullanmadı mı? İfadeler aynen bu. Kanuni işlem başlatın bize sonucundan da bilgi verin. Hiçbir devlet makamı savcılıklara ve mahkemelere talimat veremez diyor anayasanın 138. maddesi. Sayın Erdoğan. Senin hatırlattığın madde bunu diyor.  Senin makamından resmi yazı ile gönderilen bu yazıdaki ifade talimat değil mi? 

YÜRÜTMEYE ALIŞANLAR, YÜRÜMEKTEN KORKARLAR. ŞİMDİ DE KORKUYORLAR

İçişleri Bakanlığı HSYK'ya yazı gönderip de 181 karar aleyhimize verilmiştir. Bu kadar 78 mahkemeden diye. Hakimlerin isimlerini vererek bu hakimleri, HSYK'ya senin içişleri bakanın bildirmedi mi? Sonradan mahkemelerdeki hakimler ile ilgili soruşturma başlamadı mı? Bu talimat değil mi resmi yazılar değil mi? Siz kalkıp yargıyı tahakküm, baskı altına alacaksınız ondan sonra da  döneceksiniz mazlumların sesi olan Kemal Kılıçdaroğlu'na yürüme. Yürütmeye alışanlar, yürümekten korkarlar. Siyasi yaşamları boyunca yürütmeyi prensip edinmiş olanlar, mazlumların sesi için yürüyenlerden hep korkmuşlardır. Şimdi de korkuyorlar. 

BİZİM YOLUMUZDAN DAHA UZUN BİR YOLU VARDIR SAYIN ERDOĞAN'IN MÜDAHALELERİ

Bizim yolumuzdan daha uzun bir yolu vardır sayın Erdoğan'ın müdahaleleri." 
 
"ERDOĞAN, PINARHİSAR CEZAEVİ'NE LÜKS ARAÇLAR İLE GİDERKEN GÖSTERİ YAPILDIĞINDA ADALETE MÜDAHALE OLMUYOR" 

Tezcan, "Sayın Erdoğan, Diyarbakır Mahkemesi tarafından hapis ceza alıp Pınarhisar Cezaevi'ne lüks araçlar ile giderken İstanbul'da insanlar gösteri yaptığında onlar adalete müdahale olmuyor da, sizin bu kadar adaleti katlettiğiniz  yerde mazlumların sesi olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun yürüyüşü yargıya müdahale oluyor öylemi?" diye sordu. 

ANAYASAYI İHLAL ETMEK  HAK, HELAL AMA SİZİN DIŞINIZDAKİLERE HARAM ÖYLE Mİ?

Tezcan, "Anayasayı ihlal etmek  hak, helal ama sizin dışınızdakilere haram öyle mi? Bunu darbeciler, darbe iktidarları yapar. Her dönemde darbeciler, iktidarın merkezine kendisini koyup hukukun merkezinde kendilerini görmüşlerdir" dedi. 

"ADALET MAZLUMLARIN GÜVENCESİ ZALİMLERİN PRANGASIDIR" 

"Adalet mazlumların güvencesi zalimlerin prangasıdır" diyerek sözlerini sürdüren Tezcan, "Adalet mazlumların güvencesi zalimlerin prangasıdır. Bunun için yürüyoruz. O zalimlerin, zorbaların ayaklarına biz adalet yürüyüşü ile pranga vuracağız. Adaletsizlik değil. Bunun için yürüyoruz. Adalet sözünden zalimler, diktatörler, darbeciler korkar. Adalet mazlumların umut ışığıdır. Bunun için yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARINDA TÜRKİYE'DE  ADALETSİZLİK KURUMSALLAŞMIŞTIR" 

Tezcan, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında Türkiye'de  adaletsizlik kurumsallaşmıştır. Devlette liyakat sistemi kalmadı. Yandaşların iktidarını kurup devleti cemaatler ile bir iktidar bloğu halinde yönetme anlayışı ile devletin bütün geleneklerini çökerttiler" dedi.

"TSK'NIN GELENEKLERİNİ, SAVUNMA GÜÇ VE REFLEKSİNİ ÇÖKERTTİLER" 

Tezcan, "TSK'nın geleneklerini, savunma güç ve refleksini çökerttiler.  Kurdukları ittifaklar ile yarattıkları kumpas davaları ile bu ülkenin en önemli geleneklerini yok ettiler. Bunun üzerinden yarattıkları tahribatı gideriyoruz yalanı altında yeni bir tahribat yaratıyorlar. FETÖ ile mücadele ediyoruz yalanı altında yeni cemaat ve tarikat ittifakları ile devleti yeniden bir başka çöküşün eşiğine taşıyorlar. FETÖ'ye, bölücü örgüte, terörün her türlüsüne karşı çıktık. Bunlara karşı çıkarken bunlar bahane gösterilerek, bir iktidar zulmü yaratılmasına, despotizme de karşı çıkıyoruz.. bunun için yürüyoruz. Tek bir ilaç var o da adet ilacı.  Seçimde adaleti ortadan kaldırdılar. Mühürsüz bir seçimle milletin iradesini sandıktan çaldılar" açıklamasında bulundu. 

"SARAYLARDA LÜKS İFTAR SOFRALARINDAKİ BİR DAKİKALIK MALİYET, BİR YOKSUL AİLENİN BİR YILLIK GEÇİMİNE BEDEL" 

Tezcan, "Geçimde adaleti kaldırdılar. Saraylarda lüks iftar sofralarındaki bir dakikalık maliyet, bir yoksul ailenin bir yıllık geçimine bedel. Böyle bir Türkiye yarattılar. Bir tarafta zenginlik, şatafat ve lüks bir tarafta yoksulluk" dedi. 

"KORKAN HAKİMLERE, SAVCILARA, AYM'YE, DEVLET GÖREVLİLERİNE  KİM VARSA, KORKMAYIN" 

Tezcan, "Korkan hakimlere, savcılara, AYM'ye, devlet görevlilerine, sendikacılarına, siyasetçiler kim varsa, korkmayın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mazlumların  80 milyonun sesi oldu düşün arkasına hedef İstanbul, büyük buluşma. Adaletli demokratik, özgür bir Türkiye kuracağız" dedi. 

"SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ, SAYIN BİNALİ BEYE DE LAZIM. ADALET VE KALKINMA PARTİLİLERE DE LAZIM" 

Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini değerlendirmesi istenen Tezcan, "Karikatür, mizah zamanı değil. Sayın Başbakan bu konuda kendisini bir hayli karikatürize edecek malzemeler verme konusunda derin yetenekleri var. Söylediği bir şey doğru Sayın Genel Başkanımız, sayın Binali beye de lazım. Adalet ve Kalkınma Partililere de lazım. Çünkü öyle bir adalet Türkiye'ye lazım. Yarattıkları adaletsizlikte bir gün kendileri de boğulacaklar. O yüzden Genel Başkanımızın yürüyüşü aslında onlar için, torunlularının da adaletli bir Türkiye'de yaşaması için başlatılmış bir yürütüştür" diye konuştu. 

İşte o belge:

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler