Hükümet yok

İstanbul yolunda Ankara’yı geride bırakan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısını yol kenarında topladı. CHP sözcüsü Tezcan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı’nı sert sözlerle eleştirdi.

Yayınlanma: 21.06.2017 - 19:36
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki “Adalet Yürüyüşçüleri”, Ankara’yı altı günde tamamladı. Altıncı günün sonunda Ankara il sınırında konaklayan Kılıçdaroğlu ve adalet korteji, yedinci güne Bolu’dan başladı. Güvenliği de Bolu İl Jandarma devraldı. Kılıçdaroğlu’na yüşüyüşte kumpas davaları mağdurları Ali Türkşen, Atilla Kezek, Mehmet Ali Çelebi, Bora Serdar, Fikret Güneş, Nasuh Bektaş, Ahmet Tatar’ın yanı sıra 3 yıl önce Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerinden 19 kişi, Gezi aileleri, gazetemiz yazarı Emre Kongar, sanatçı Genco Erkal eşlik etti. Yürüyüşün yaklaşık 8 kilometrelik ilk etabından sonra ilk mola yerine ulaşıldı.

Adalet yoksa...

İlk mola yerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da adalet kortejine katıldı. Büyükerşen, Cumhuriyet’e “Bağımsız yargının olmadığı yerde, adalet acizdir. Aciz yargının olduğu yerde de iktidarlar zalimdir” ifadelerini kullandı.

Açık hava MYK’si

Kılıçdaroğlu başkanlığında her hafta çarşamba günü gerçekleştirilen olağan MYK’de yol kenarında toplandı. Her zaman genel merkezde bir araya gelen kurmaylar bu kez Kirazyayla mevkiinde, açık havada kurulan toplantı düzeniyle MYK yaptı. Kurmayların eksiksiz katıldığı, yaklaşık 1.5 saat basına kapalı yapılan MYK’de Adalet Yürüyüşü ve AİHM’nin OHAL kararı masaya yatırıldı.

Adalet diledi

MYK’nin ardından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, basın açıklaması yaptı. “Direniş ve adalet meydanına hoş geldiniz” diye söze başlayan Tezcan, tarihin döndüğü zamanların yaşandığını belirterek, bu yürüyüşe katılan herkesin tarihin önemli bir dönüm noktasına tanık olduğunu kaydetti. Tüm Müslüman âleminin Kadir Gecesi’ni kutlayan Tezcan, Kadir Gecesi’nin barış, kardeşlik, huzur ve adalet getirmesini diledi. Türkiye’nin 15 Temmuz’u püskürttüğünü ancak 20 Temmuz darbesinin baskısını yaşadığını söyleyen Tezcan, şöyle konuştu: “Düşünce, ifade, örgütlenme, sendika, grev yapma özgürlükleri yok. Bütün haklar iktidar sahiplerinin iki dudağından çıkacak bir KHK’ye kaldı. Darbeler, darbeciler, zorbalar adalete düşmandır. 20 Temmuz darbesinin adaleti yok ettiği, herkesi teslim almaya çalıştığı bir dönemde Genel Başkanımız bir kutlu yürüyüş başlattı. 7 gündür Genel Başkanımızın arkasında o zor koşullarda, dağ tepe demeden, yağmurda, çamurda, güneşte, kararlılıkla adaleti arıyorlar. Biliyoruz ki kararlılıkla arayanlar adaleti bulacaklar.”

Küfür torbası

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın rahatsız olduğunu söyleyen Tezcan, Erdoğan’ın her gün bir iftar sofrasında önce “Orucumuzu açtık” ardından da “Hakaret ve küfrün torbasını açtık” dediğini kaydetti. Tezcan, “Orucunu açıp arkasından hakaret ve küfrün torbasını açan başka genel başkan var mıdır bilmiyorum. Herkesi toplayıp bu yürüyüşü nasıl sustururum, duyulmasını nasıl engellerim diye çaba içinde, ama attığı her adım bu yürüyüşün ne kadar kutlu olduğunu gösteriyor” dedi.

İlaç adalet

Türkiye’de adaletsizliğin kurumsallaştığını belirten Tezcan, adaleti tesis etmek için yürüdüklerini kaydetti. Tezcan, “Devletin tüm geleneklerini çökerttiler. FETÖ ile mücadele yalanı altında yeni tarikat ittifaklarıyla devleti bir başka çöküşün eşiğine taşıyorlar. Biz her türlü teröre karşı çıktık. Biz karşı çıkarken bunlar bahane gösterilerek bir iktidar zulmü yaratılmasına da karşı çıkıyoruz. Bunun tek ilacı var o da adalet” dedi.

Hedef İstanbul

Mühürsüz bir seçimle hayır diyen milletin iradesinin evet diye sandıktan çıkartıldığını söyleyen Tezcan, “Artık eylem zamanı, artık yürüme zamanı. Korkanlara; korkan hâkimlere savcılara, AYM’ye, devlet görevlilerine, sendikacılara, siyasetçilere sesleniyorum; Korkmayın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mazlumların, 80 milyonun sesi oldu, yollara düştü. Düşün arkasına. Hedef İstanbul, hedef o büyük buluşma” dedi.

 

Sezer: Sonuna kadar devam

Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Cumhuriyet’e şunları söyledi: “Ben son derece barışçıl yoldan Türkiye’nin sorunlarına dikkat çekme girişimi olan bu yürüyüşün, Türkiye için çok yararlı olacağına inanıyorum. Bütün kesimlerin birlikte yaşamasına katkı verecek bir girişim olarak görüyorum. İnsanlar, artık ‘hiçbir şey yapılamaz’ noktasından çıkıp, ‘yapacak bir şey varmış denildiği gibi değilmiş’ düşüncesine de yavaş yavaş kavuşuyor ki bunu da doğru buluyorum. Umarım sonuna kadar devam edeceğim”

Ali Şeker'den adaletin kazası

İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) ihraç edilen akademisyenlerle birlikte sahneye koyduğu Haldun Taner’in “Timsah” oyununda rol aldığı için yürüyüşe ara vermek zorunda kaldı. Bu nedenle yürüyüşün bir kısmına katılamayan Şeker, geri döndüğünde yürüyemediği yolun bir kısmını akşam saatlerinde, kalan 9 kilometrelik kısmını da sabah saatlerinde tamamladı. Şeker böylelikle, yedinci gün Bolu il sınırından başlayan yürüyüşe eksiksiz devam etti.

Ayvalıtaş'ın babası da yürüyüşte

Gezi Direnişi’nde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ve olaylar sırasında yaralanan Aydın Aydoğan da yürüyüşe katıldı.

 

Pehlivan desteği

2002 Kırkpınar Baş Pehlivanı, Dünya Şampiyonu milli sporcu Savaş Yıldırım, yürüyüşün yedinci gününde adalet kortejine “kıspetiyle” katıldı. Marmaris’ten yürüyüşe gelen Yıldırım, “Herkes için adalet, sporcular olsun kim olursa olsun mutlaka bir adaletsizlik oluyor. En azından temsili amaçlı katıldık” dedi. Yürüyüşe katılan sporcular arasında maratoncularından Veli Ballı ve maratoncu Gazi Aşıkoğlu da yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler