Gezi'de yaralanan Aydoğan: Artık adalet istiyoruz

Gezi Parkında yaralanan aydın aydoğan, bu bayrama da sağlık sorunlarıyla girdi.

Yayınlanma: 26.06.2017 - 19:46
Abone Ol google-news

Gezi Parkı gösterileri sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün ayağına gelmesi sonucu yaralanan ve geçen günlerde 3. kez ayağından ameliyat olan 48 yaşındaki Aydın Aydoğan, koltuk değnekleriyle yürüyor. Geçen aylarda 3.5 yaşındaki oğlunu da lösemiden yitiren Aydoğan, 4 yıldır gelmeyen adalete isyan ediyor. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne de bastonları ile katılan Aydoğan “Hayatım hastane ile adliye koridorları arasında sıkıştı.

"Artık adalet gelsin” çağrısı yapıyor. Hastane ve adliye koridorlarında mekik dokuyarak yaşamının geçtiğini söyleyen Aydoğan, kendisini vuran polisler hakkında bugüne kadar bir işlem yapılmadığını anlatıyor. Olay günü o bölgede çalışan 5 polisin tespit edildiğini ancak halen ifadelerinin alınmadığını, davanın da açılmadığını söyleyen Aydoğan, hayatının Gezi öncesi ve Gezi sonrası olarak ikiye ayrıldığını kaydediyor. Geçen günlerde Kartal’da aşil tendom ameliyatı olan Aydoğan, şöyle devam ediyor: “Vurulduktan sonra Bakırköy’de ve Baltalimanı’nda ameliyatlar olmuştum. En son doktorlar 1 ameliyat daha olmam gerektiğini söyledi. O sırada çocuğum lösemiydi, hastaydı, ameliyat olamamıştım. 13 ay hastanede kalmıştı. Geçen aylarda yaşamını yitirdi oğlum... Geçen günlerde ameliyat oldum, yıl sonu yine olmam gerekiyor. Platin vardı ayağımda onu çıkardılar, sürekli ödem topluyor. Ayağımın dış tarafına sürekli basıyorum, sıvı oluşuyor ve esnekliğini kaybetti.” Aydoğan, hayatının Gezi’den önce ve sonra diye ikiye ayrıldığını da anlatıyor.

Sürekli hedef halinde olduklarını belirten Aydoğan “11 yıllık işletme sahibiydim. Bu ülkede namusuyla vergisini ödedim, prim ödedim. Şimdi hedef halindeyiz. Havalimanındayken gözaltına alınmak istemiştim, attığım bir tweet yüzünden Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne tweet’in kaldırılması ve hesabın engellenmesi talebiyle başvurduğunu, mahkemelere gittiğinde sivil polisler tarafından takip edildiğini kaydeden Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bizim hayatımız, bu ülkede hukuksuzlukları asgari düzeye indirip mücadele alanı oluşturmaya çalışmak üzerine... 4 yıldır hakkımı aramaya çalışıyorum karşıma valisinden tutun devletin her kademesinden bir sürü engel konuluyor. Biz 4 yıldır bir santim ilerleyemedik"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler