Kıvılcım Arat: Taksim’in her sokağında kanımız var

8. Trans Onur haftası önceki gün ‘göç’ temasıyla başladı. Evinden yurdundan ayrılmak zorunda kalan translara adanan hafta, 2 Temmuz’da İstiklal Caddesi’nde düzenlenecek yürüyüşle sona erecek.

Yayınlanma: 26.06.2017 - 20:08
Abone Ol google-news

8. Trans Onur haftası önceki gün ‘göç’ temasıyla başladı. Evinden yurdundan ayrılmak zorunda kalan translara adanan hafta, 2 Temmuz’da  İstiklal Caddesi’nde düzenlenecek yürüyüşle sona erecek. LGBTİ Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve sözcüsü Kıvılcım Arat, “Taksim’de şeriatçılar, selefiler, holiganlar, iktidara yakınlar yürüyor. Biz neden yürümeyelim?” diye soruyor. Arat, “Taksim’in her sokağında bizim dökülen kanımız var. Öldürülen arkadaşlarımız var” diyor.  

Alperen Ocakları Başkanı yürüyüşünüzü yine tehdit etti...
Şaşırmadık. Geçen yıl da Kürşat Mican tehdit etmişti. Yürüyüş günü birçok arkadaşımız yaralanmıştı.  Mican, şimdi yargılanıyor.  Ama sadece tehditten yargılanmamalıydı. Yaralanan arkadaşlarımızın da davaya dahil edilmesi gerekirdi. Mican’ın bu yıl yine tehdit etmesini şuna bağlıyorum. Mican bu ülkede adaletin olmadığını biliyor. Bu yüzden bu kadar rahat. Suçla içli dışlı olan bir insan rahatlıkla tehdit edebilir. Kendisi hakkında yine suç duyurusunda bulunacağım.
 
Yürüyüşü iptel etmeyi düşündünüz mü?
Bizlerin yürümemize engel olacak ya da yürüyüşümüzü başka bir alana taşıyacak bir sebebimiz yok. Her ay bir bombanın patladığı günlerde Taksim’de bir ay boyunca Demokrasi Mitingleri yapıldı. Taksim’de şeriatçılar, selefiler, holiganlar, iktidara yakınlar yürüyor. Biz neden yürümeyelim? Muhalefet neden yürümesin? İktidar için güvenliği sağlayanlar ‘Sizler için sağlayamayız’ diyor. Yandaş yazarlar bizi hedef gösteriyor. İktidarın yakın bir tarihte bizlere karşı bir hamlesi olacak. Bizleri de FETÖ çuvalına atmaya çalışıyorlar. Utanmasalar lezbiyenlerin, gaylerin, transların imamı diye şeyler çıkaracaklar. 
 
Göç teması neden seçildi?
Ortadoğu’daki savaşın etkisiyle yoğun bir trans göçü var. Suriye’den, İran’dan, Irak’tan transların ilk geldikleri yer ise İstanbul oluyor. Buraya göçen binlerce trans, artık Türkiye’de. 
 
Trans cinayetleriyle ilgili neler söylersiniz?
Trans cinayetlerini polis ne araştırır, ne soruşturur, ne merak eder. Öldürülen translar ‘yok edilmesi gereken insanlar...’ Arkadaşımız Çağla Joker öldürüldüğünde, polisler cenazemizi ceset torbasına koymadılar. Kızlara ‘biz dokunmayacağız. Siz koyun’ dediler. Delil toplamadılar. Didem G. kaçırıldı. Bıçakla boğazını kesmişler. Ölümden kıl payı kurtuldu. Didem karakola gitmiş. Tutanak dahi tutmamışlar. Plaka vardı. Zanlı getirildi. Sonra ne mi oldu? Bırakıldı...
 
Bülent Ersoy’un Cumhurbaşkanı’nın iftar programına katılmasını nasıl değerlendiriyosunuz?
Ersoy’un iftar yemeğine katıldığı akşam biz burda polis saldırısında coplanıyorduk. Ersoy sınıfsal olarak zengin, dindar bir kadın. Her zaman iktidarın hoşuna gideni söyler. Bir demeçle yerle bir edebilirler. Ona yapılan da ikiyüzlü bir kabul ediş...

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler