CHP'den kritik açıklama: Provokasyon ihbarları var, yeni tedbirler aldık

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü'nde toplanan CHP MYK sonrası açıklama yaptı . Tezcan, "Provokasyona dönük girişimler var tahrike kapılmadan tahrik etmeden yürüyüşü tamamlayacağız" dedi.

Yayınlanma: 28.06.2017 - 15:34
Abone Ol google-news

<video:769792>


"Adalet Yürüyüşü"nün 14. gününde CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Düzce İhsaniye Mevkii'nde MYK toplantısı ardından basın açıklaması yaptı. Tezcan, yine şehitler olduğunu söyleyerek, "Şehitlerin olmadığı bir ülke istiyoruz. Evlatlarımızın kanının akmadığı, anaların ağlamadığı bir ülke istiyoruz. 16 Nisan referandumuna giderken iktidar 'sandıktan evet çıksın terör bitecek, şehitlerimiz gelmeyecek' diye halkı kandırmıştı. YSK'yı da dahil ettikleri bir hile ile zorla sandıktan 'evet' aldılar ama şehit haberleri hala gelmeye devam ediyor. Şehitlerin olmadığı bir ülkeyi kurmak için mücadelemiz devam edecek. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terörün olmadığı bir Türkiye'yi kurma yürüyüşüdür bu aynı zamanda. Adalet yürüyüşümüz terörsüz bir ülke özlemini de dile getiren ve ifade eden bir yürüyüştür" dedi.

241 KİLOMETRE GERİDE KALDI

Tezcan, 420 kilometrelik yolun 241 kilometresini geride bıraktıklarını, önlerinde 179 kilometre daha olduğunu söyleyerek, "9 Temmuz Pazar günü saat16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlar ile büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Artık halk olaya el koymuştur. Adalet ihtiyacı halkın doğrudan doğruya sahip çıktığı bir ihtiyaç olarak bir çığlık olarak, dalga dalga büyüyerek devam ediyor. Tabii ki bu yürüyüş, 9 Temmuz günü İstanbul'daki mitingde bitmeyecek. Bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek. Adalete ulaşıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ADALET SÖZCÜSÜ KEMAL KILIÇDAROĞLU'DUR"

Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin adalet sözcüsü olduğunu ifade ederek, "Kılıçdaroğlu, adalet istek ve ihtiyaç olan herkesin sözcüsü durumundadır. Bu yürüyüş bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş sağcısı, solcusu, devrimcisi, muhafazakarı hepsinin ortak bir özlemde buluştuğu bir yürüyüştür. Mazlumların, mağdurların, adalet isteyenlerin yürüyüşüdür. Kılıçdaroğlu adım adım temiz adımlarla adalete yürüyor. Yürüyüşün özeti, cesaret ve umut olmuştur. Umut yürüyüşüdür bu yürüyüş. Her şeyin bittiğinin sanıldığı bir dönemde bir yeni çıkışın olup olamayacağı endişesini hakim olduğu bir dönemde adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, yollara düştü ve şimdi herkes bir büyük umudun olduğunu biliyor" dedi.

'PROVOKASYON İHBARLARI GELİYOR'

Provokasyon ihbarları geldiğini, provokasyona dönük girişimler olduğuna işaret eden Tezcan, "Provokasyona teslim olmayacağız. Provokasyonlar bizi korkutmayacak, bu yürüyüşü zayıflatmayacak tam tersine her provokasyon, yürüyüşe katılanları hatta izleyenleri daha fazla bileyip, bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü arttıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Sükûnet ile kararlılık ile cesaret ile tahrike kapılmadan tahrik etmeden bu yürüyüşü tamamlayacağız" diye konuştu.

Tezcan, milletvekillerinden 25 kişilik ekip oluşturduklarını, kortejin düzen içinde yürümesi için görevli kıyafetleri giyip ve birbirleri ile iletişim kurarak görev yapacaklarını belirtti. Tezcan, kortej büyüdüğünde ihtiyaç arttığında sayıyı arttıracaklarını kaydetti.

'35 DERECENİN ALTINDA BİR GENEL BAŞKAN YÜRÜYOR'

Tezcan, destekleyen, selamlayanların protesto edenlerden kat ve kat daha fazla olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"Ancak protesto eden vatandaşlarımıza da husumetle bakmıyoruz. Anlayışla karşılıyoruz, onlar bizim düşmanlarımız değil. Bugün siyasetin kamplaşma tuzağı içerisinde bunu görmüyor olabilirler. Ama yarın onlar da adalet ihtiyacını yakıcı bir şekilde hissettiklerinde, 'evet adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu bizim için de yürümüş' diyecekler. Onlara bir tavsiyemiz var. Oturup bir düşünsünler. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı, 420 kilometrelik yolu yürümeye karar vermiş, bütün konforundan vazgeçmiş, parlamento sınırları içinde derdini anlatamamış belli. Tek bir sözle yürüyor 'adalet' diye. 35 derecenin altında bir genel başkan niye yürür? Siz de oturun bir düşünün anlayacaksınız ne kadar kutlu bir yürüyüş olduğunu."

'KARTVİZİTLERİNİ BIRAKMIŞLAR'

Tezcan, Düzce'de kamp alanına gübre dökülmesiyle ilgili soruya, "Onlar kartvizitlerini bırakmışlar oraya, gördüğümüz o. Düzceli kardeşlerimiz bu çirkin eylemden ayırıyoruz. O aslında bize bir hakaret olmasının ötesinde Düzce halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Bizi arayıp bu konudaki rahatsızlıklarını ifade ettiler. Siyasi aidiyetleri vardır, yoktur spekülasyon yapmak istemem, ama bu yürüyüşten rahatsız olduğunu ulu orta ifade edenler, bu eylemlere pozisyon hazırlayanlardır. O nedenle burada iktidara çok iş düşüyor. Provokatif ifadelerden kaçınmak iktidarın sorumluluğundadır. Hangi koku olursa olsun, adalete inancı kırmaya yetmeyecek. Kendisine yakışan kendi kartvizitine uygun eylemi yapmıştır. Provoke eden kişiler de aynı şekilde kendilerine yakışanı yapmıştır" diye konuştu.

'OTOMATİK TÜFEK DE ATSALAR BİZİ KORKUTMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK'

Tezcan, yola mermi atılmasıyla ilgili de "Son dönemlerde mafya babaları beyanatta bulunma yarışına girdiler. Mermi atma olayı ilk değildir. Biliyorsunuz ki Karadeniz'de bir suikast girişimindeydiler. Sadece şunu söylüyorum. Mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız. Biz bu yola tehditleri düşünerek yola çıkmadık. Hedefimizin kutsallığını düşünerek yola çıktık. O nedenle bu saldırılara itibar etmiyoruz" dedi.

Tezcan, farklı farklı yapılardan destek açıklamaları olduğunu, ülkücü kesimden, muhafazakar, devrimci, solcu, sağcı kesimden destekler olduğunu kaydetti.

Terör örgütlerinin adaletin düşmanı olduğunu belirten Tezcan, "Terör örgütleri adaletin baş düşmanlarıdır. O nedenle terör örgütlerinin herhangi bir şekilde böyle bir beyanları varsa dahi bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Destek değil köstek olma beyanıdır. Tam tersine bu yürüyüşü sabote etmeye dönük bir beyandır bizimle ilgisi yok. Terör elinden silahı bırakacak ve gerçekten adalet arıyorsa terör ile mesafesini koyup sonra adalet yürüyüşü arayışında olacak" dedi.

SERBEST BIRAKILDILAR

CHP’in Adalet Yürüyüşü’nde Düzce’deki kamp alanı önüne hayvan gübresi dökülmesi olayında gözaltına alınan Serdar A., İlhami.Ç. ve Serdar Arslan S., emniyetteki işlemleri ardından ‘Çevreyi kasten kirletmek' suçundan sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 3 kişi savcılıktaki ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

DÜZCELİ VATANDAŞIN TEPKİSİ

Öte yandan gübre henüz temizlenmeden kamp alanından geçen Düzceli Münir Emiral’ın duruma tepki gösteren videosu sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i telefonla arayıp gübrenin kaldırılmasını istediğini söyleyen Emiral, “Bu AK Parti’nin zararına. Böyle cahillik olmaz, böyle enayilik olmaz. Halk Partisinin genel başkanına pislik yapıyorsun” dedi. Emiral, telefonda görüştüğü bir kişiye de, “Düzce’yi pislediniz. Yarım saate bu temizlenmezse sizi Reis’e şikayet edeceğim” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler