Cumhuriyet davasına çağrı: #HaberinVarMı

'Dışardaki Gazeteciler' 24 Temmuz sansürün kaldırılışının yıldönümünde başlayacak olan gazetemiz yönetici, yazar, çizer, muhabir ve çalışanlarının yargılandığı dava için çağrı başlattı.

Yayınlanma: 28.06.2017 - 20:16
Abone Ol google-news

‘Dışardaki Gazeteciler’ 24 Temmuz sansürün kaldırılışının yıldönümünde başlayacak olan, gazetemiz yönetici, yazar, çizer, muhabir ve çalışanlarının yargılandığı davaya çağrı yapmak amacıyla dün sosyal medya kampanyası başlattı. #HaberinVar- Mı ve #GazetecilereÖzgürlük hashtagiyle yapılan paylaşımlarda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın tutuksuz yargılamanın esas olması gerektiğini savundukları konuşmalarından 4 video yer aldı. Gazeteciler, “Biz de öyle düşünüyoruz. Gazetecilere özgürlük” dedi.

Kendi sözlerini anımsattılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç videosu yayımlanırken, “Bu gazetecidir, bu ne biçim bir siyasidir... Kim olursa olsun, yani bu insanların tutuksuz yargılanmaları mümkünken niçin illada bir tutuklu yargılanma süreci yapılıyor” sözleri anımsatıldı. 

<video:769577>

 Cumhurbaşkanının “Adeta kaçması söz konusu dahi edilemeyecek olan insanlarla alakalı bir tutuksuz yargılama mekanizmasını çalıştırmakta fayda olacağı inancımı daha önce zaten söyledim. Bu konudaki düşüncem yine aynıdır” sözlerini söylediği televizyon programından bir kesitin yer aldığı bir video da paylaşıldı.

Muhabirimiz Ahmet Şık’ın daha önce Gülen Cemaatine ilişkin yazdığı kitap nedeniyle tutuklandığını, Erdoğan’ın AKP grup toplantısında söylediği “Pensilvanya çetesi hakkında yazı yazdı diye her gün gazeteciler savcıya ifade veriyorlar. Pensilvanya şebekesi hakkında kitap yazma hazırlığı yaptı diye, bakın kitap yazdı diye değil, hazırlığını yaptı diye, insanlar mahkûm ediliyor” sözlerinin hatırlatıldığı videoyla da ‘Ahmet Şık’a özgürlük’ çağrısı yapıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ise “İnşallah bütün yargılamalarda, tabii istisnalar hariç olmak üzere, yargılamaların tutuksuz yapılması esastır. Tutuksuz yargılamalar daha doğru bir yargılama ortaya koyabilir” sözlerine dikkat çekildi. Kampanya, kısa sürede gündemin ilk sıralarına yerleşti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler