AKP Sözcüsü: İç Tüzük görüşmeleri 11 Temmuz'da başlayacak

AKP MYK Toplantısının ardından açıklama yapan ve soruları yanıtlayan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, TBMM İç Tüzük değişikliğinin 11 Temmuz'da Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını açıkladı.

Yayınlanma: 30.06.2017 - 17:30
Abone Ol google-news

<video:771257>

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AKP Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile görüştüğünü, görüşmenin 40 dakika sürdüğünü ve Erdoğan'ın birazdan da Rusya Devlet Başkanı Putin görüşeceğini dile getirdi. 

Bahçeli’den AKP’ye İçtüzük desteği

Ünal daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Almanya ile yaşanan kriz hakkında konuşan Mahir Ünal, "Almanya'nın tutumu üzücü, kabul edilemez" diye konuştu.

 CHP'NİN ADALET YÜRÜYÜŞÜ

 CHP'nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili sorularına cevap veren Ünal, "CHP sözcülerinin açıklamaları şaşırtıyor" dedi.

 Ünal şöyle devam etti:

"CHP’nin bu yürüyüşü MKYK toplantısında özel olarak ele alınmamıştır. İç ve dış siyasi gelişmeler çerçevesinde ele alınıp konuşulmuştur. CHP sözcülerinin açıklamaları beni de şaşırtıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının son 8 yıldaki siyasi pozisyonlarına söylemlerine baktığımızda hangi dönemde millet hassasiyetleriyle hareket ettiği araştırılsa çok fazla bir şeyle karşılaşamayız herhalde. Bugün de maalesef mesele adalet değil. Bizim adaletten anladığımız her şeyin yerli yerine koymaktır. Bu çerçevede baktığımızda CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının söylemlerine baktığımızda bu ülkenin savcısı şehit edildiğinde teröristlerin savunuculuğuna soyunuyorsa, Avrupa’dan Türkiye için yaptırım talebinde bulunuyorsa, 17 Aralıktan sonra paralel devle yapılanmasına kalkan oluyorsa, YPG ve PYD ile ilgili “terör örgütü değildir” deniyorsa burada adaleti nerede arayacağız? Ve CHP’li sözcüler yürüyüşte korkmadan yürüdüklerini söylüyorlar. Evet devletimiz gereken güvenliği sağladığı için güvenle yürüyecekler. Mesele 15 Temmuz gecesi cesaretle yürümekti."

 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

 "11 Temmuz’da iç tüzük konusu komisyonda görüşülmeye başlanacak. 15 temmuz yaklaşırken CHP’nin tutumu da son derece içler acısı bir görüntü sergiliyor.

Bu törenler cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek olan resmi devlet törenleri. 15 temmuz destanına önemli bir katkısı olmuştur Ak Parti teşkilatlarının. AK Parti teşkilatını tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesi selalalrın okunmasıyla birlikte 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru demokrasi yürüyüşünü gerçekleştireceğiz."

 AKP KAMPI

 Kampla ilgili yarın il başkanları toplantımız var ve bugün MKYK'da da konu ele alınacak. Bu konuda sizi bilgilendireceğiz. Yarınki toplantıda da bu konu ele alınacaktır. Kamp kısa sürede düşünülen bir şey değil, Ağustos-Eylül ayı gibi gündeme aldığı bir değerlendirme toplantısı.

11 TEMMUZ'DA İÇTÜZÜK ANAYASA KOMİSYONU'NDA GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANACAK

İçtüzük konusuna gelince MHP'ye bir paket sunuldu. 11 Temmuz'da Anayasa Komisyonu'nda içtüzük görüşülmeye başlanacak.

15 Temmuz anma törenleri yaklaşıyor. Az önce bir vatandaş olarak da benim içimi kanatan Türkiye'nin travma yaşadıktan sonra bu travmayı üzerinden atmaya, normalleşmeye çalışıyor. "

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler