Adalet Yürüyüşü'nün 18'inci günü: Şevket Çoruh Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 07.00'de Sakarya'nın Erenler İlçesi Dörtyol Mevkii'ndeki mola yerinde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 24 yıl önceki Sivas katliamında katledilenleri andığı açıklamasında "Bugün 2 Temmuz Sivas katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor. Bizim bu Adalet Yürüyüşü'nün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir." dedi. Oyuncu Şevket Çoruh da bugünkü yürüyüşe katılarak Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

Yayınlanma: 02.07.2017 - 08:56
Abone Ol google-news

<video:772090>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaletli bir yönetim istediklerini belirterek, "Adaletli bir devlet, adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen olduğu, hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim Adalet Yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 07.00'de Sakarya'nın Erenler İlçesi Dörtyol Mevkii'ndeki mola yerinde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 24 yıl önceki Sivas katliamında katledilenleri anarak, "Adalet Yürüyüşümüzün 18'inci günündeyiz. Bugünümüz de hayırlı olur inşallah. Son derece kararlı, azimli, bilinçli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşümüze destek veren vatandaşlar da bizim arzu ettiğimiz gibi her türlü provokasyona karşı duyarlılıklarını koruyorlar. O nedenle o yurttaşlarıma da içten teşekkürlerimi gönderiyorum. Bugün 2 Temmuz Sivas katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor. Bizim bu Adalet Yürüyüşü'nün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir. Bu bağlamda hiç kimsenin inancından, kimliğinden, siyasi görüşünden ötürü suçlanmaması krimalize edilmemesi bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı düşünceleri, fikirleriyle kabul edip, baş tacı etmeliyiz. Onlar ne zaman düşüncelerini açıklarlarsa bu düşüncelere hepimiz ortaklaşa saygı göstermeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ama birlikte yaşama irademizi birlikte ortaya koymak zorundayız" dedi.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN ADALET

Yaklaşık 1 milyon taşeron işçisinin kadrolu çalışmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerinin dün yanlarında olduklarını ve onların da adalet istediğini söyledi. CHP Genel Başkanı, "Onlar diyor ki 'Bize söz verildi, kadro verilecekti, ne olursunuz bunu bir kez daha dile getirin.' Adalet yürüyüşünde 1 milyonu aşkın taşeron işçisinin adalet talebini yine bu sabah saat 07.00'de hepinizin huzurunda dile getiriyorum. Onlar için de adalet istiyorum. Onlar da çalışıyor, üretiyor ve alın teri döküyor. Onlar da kadrolu çalışma ve iş güvenceleri olmasını isterler. Dolayısıyla adalet isterler ve adaleti sağlamak zorundayız" diye konuştu.

"BİZİ SUÇLAMASINLAR DİNLESİNLER"

Kendilerinin suçlanmamasını, dinlenilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, Hz. Muhammed'in "1 günlük adeletle yönetim, 60 yıl ibadet etmekten daha üstündür" hadisini hatırlatırken şöyle devam etti:

"Biz 1 gün değil, hepimiz adaletli davranalım diye yürüyoruz. 1 gün bile değil. Hepimiz bize destek veren tüm yurttaşlarımız adaletli bir yönetim, adaletli bir devlet, adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen olduğu hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim adalet yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Suçlama yerine dinlemek, bir yöneticinin temel görevidir. Niçin biz yürüyoruz, hangi gerekçeyle yürüyoruz? Bize yapılan tüm hakaretlere rağmen neden sessiz kalıyoruz? Neden inançla ve kararla 'Adalet, adalet adalet' diyoruz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bölücü terör örgütü tarafından öldürülen AKP'li yöneticiler için başsağılığı dileğinde bulunarak, şöyle dedi:

"TERÖRE KARŞIYIZ"

"Biz teröre karşıyız. İki Adalet ve Kalkınma Partili yönetici doğuda terör örgütü tarafından katledildi. İki yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Siyasal partinin Adalet ve Kalkınma Parti'nin yöneticilerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah'tan rahmet dileklerimizi iletiyoruz. Yine diyoruz ki terör kimden nereden ve nasıl gelirse gelsin hep birlikte onurlu bir şekilde teröre karşı durmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Tıpkı adaleti savunduğumuz gibi."

Sivas'ın Divriği İlçesi'nden gelen kadınlar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na açıklamasının ardından çiçek vererek, yürüyüşe katıldı. Hava sıcaklığı nedeniyle bugün yürüyüş 1 saat erkene alınırken, bugün 7.3 kilometre, 6.5 kilometre ve 3.7 kilometre olmak üzere 17.5 kilometre yürünerek Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne ulaşılması planlandı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNE SICAK AYARI

Adalet Yürüyüşü'nde Sakarya Üniversitesi girişi Esentepe Meydanı'nda ilk mola verildi. Yaklaşık 7 kilometre süren yürüyüş ardından havanın da aşırı sıcak olması nedeniyle normalde yarım saatlik verilecek mola uzun tutularak yürüyüşün öğleden sonra başlamasına karar verildi. Sıcaktan etkilenenler yol kenarlarındaki çimlere yatarak dinlenmeye çalıştı. Yürüyüş sırasında yol kenarında duran birkaç kişi, üzerinde Türkiye ve Kanada bayrakları bulunan 'We demand justice' (Biz adalet istiyoruz) yazılı pankart açtı. CHP Kadıköy örgütü tarafından yürüyüş sırasında tutuklu akademisyenler için yaklaşık 600 metre uzunluğunda dilekçe açılarak yüründü. Yürüyüş sırasında üst geçitlerde korteji bekleyenler da gül yaprakları atarak yürüyenlere destek verdi.

<video:772156>



ŞEVKET ÇORUH DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE

Toplumsal meselelere duyarlılığı ile bilinen oyuncu Şevket Çoruh da bugünkü Adalet Yürüyüşü'ne katılarak destek verdi. Adalet için yürüdüğünü belirten Çoruh, Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

DEPREMZEDELER YÜRÜYÜŞE KATILDI

Marmara Depremi'nde birinci derecede yakınlarını kaybedenlerin geçici barınmaları için yapılan İzmit'te Arızlı Irak Konutları'nda oturanlar da yürüyüşe katıldı. Depremzeleder, 'Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri' yazılı dövizler taşıdı.

Depremzedeler adına konuşan Recep Uğur, "2008 yılından itibaren bürokratlarla sorunumuz devam ediyor. Depremzedelerin konutlarını ellerinden alıp bürokrat konutları yapmaya çalışıyorlar. Elimizde protokollerimiz ve daha önce çıkan yargı kararlarımız var. 2013 yılında dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca çözüm sundu, biz depremzede konutların devrini beklerken şimdi elimize tebligat geldi ve tahliye etmemiz söylendi. Burayı tahliye etme şansımız yok. Burası depremzedeye hibe. Bize bu tebligatı gönderen kurum ile mülkiyet- kiracı ilişkisi gelişmiş değil, onun için de gönderilen tebligatı kabul etmiyoruz. Halkımız çatılarda ellerinde benzin bidonlarıyla bekliyor, buradan çıkmayacağız. Adalet bekliyoruz ve mumla arıyoruz. İzmit çıkışına kadar da bu yürüyüşe katılacağız" dedi.

Lütfiye Gönüller ise, depremzede olduklarını konutlardan çıkarılmalarını halinde kendilerini yakacaklarını anlatırken, "Bizi çıkartmaya çalışırlarsa evleri yakacağız. 78 yaşındayım, İzmit'e kadar adalet için yürüyeceğiz" diye konuştu.

<video:772153>

YOLUNA GÜL DÖKTÜLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 07.30’da başladığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 18’inci gününde ilk molasını verdi. Mola öncesi yürüyüşe destek veren vatandaşlar, Kılıçdaroğlu’nun yoluna köprü üzerinden gül döktü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 18. gününde yürümeye devam ediyor. 18’inci günde yürüyüşüne saat 07.30'da başlayan Kılıçdaroğlu, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bulunan Esentepe Meydanı'nda mola verdi. Öte yandan, Adapazarı ilçesi Dörtyol mevkiinde köprü üzerinden vatandaşlar Kılıçdaroğlunun yoluna güller döktü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu harekete alkış ile karşılık verdi.

YÜRÜYÜŞ SONA ERDİ

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Eşme Mahallesi'nde verilen molanın ardından yeniden yürüyüşe geçildi. İbrikdere Mahallesi'ne gelindiğinde yürüyüş sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dinlenmeye çekildi. Yarın İbrikdere Mahallesi'nden İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ne kadar olan mesafede yürüyüş devam edecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler