242 gün sonra hâkim karşısında... Yüksekdağ’ı bin avukat savunacak

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklandıktan 242 gün sonra ilk kez bugün hâkim karşısına çıkacak. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşmasında, hakkında 30 yıldan 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Figen Yüksekdağ’ı bin avukatın savunacağı öğrenildi.

Yayınlanma: 04.07.2017 - 03:38
Abone Ol google-news

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın bugün Ankara’da duruşmasının yapılacağını belirterek, “adalet arayan herkesi” duruşmaya davet etti. Kerestecioğlu, “Yarın (bugün) Türkiye’nin tüm renkleriyle adliyede olacağız” dedi.

HDP Meclis Kadın Grubu, tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın bugün görülecek duruşmasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Yüksekdağ’ın 242 gün sonra tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasıyla ilk kez fiziken de mahkemeye katılacağını söyledi.

“Yüzlerce avukat, partililerimiz, kadınlar, uluslararası heyetler bu duruşma için yarın (bugün) Yüksekdağ’ın yanında olacaklar” diyen Kerestecioğlu, şunları söyledi: “Yüksekdağ hakkında hazırlanan fezlekelerin büyük bölümünde suç isnat edilen tarihler 2011, 2012 ve 2013 yılları iken, fezlekelerin hazırlanma tarihleri; çözüm sürecinin sonlandırılmasından sonra ve özellikle Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın “Dokunulmazlıklar kaldırılmalı” açıklamalarını yaptıkları 2016 ayının ilk dört ayındadır. Sadece bu haliyle bile fezlekelerin siyasi saiklerle hazırlandığı anlaşılmaktadır. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının hemen ardından, başta partimiz vekilleri olmak üzere, iktidarı rahatsız eden milletvekillerini hedef alan fezlekeler birbiri ardına hazırlanmaya başlandı.”

‘Niye korkuyorsunuz?’

Yüksekdağ’ın “AKP nezdinde milletvekilliğini düşürdüklerini” ifade eden Kerestecioğlu, “‘AKP nezdinde’ diyoruz,çünkü karar anayasaya açıkça aykırı olmasına rağmen Meclis’te çoğunluk olan, yargıyı tamamen kontrol eden iktidar partisi ne derse o oldu. İktidar, Yüksekdağ’ın fotoğraflarını dahi yasakladı. Yüksekdağ’ın yaptığı demokrasi ve barış çağrısı sizi neden bu kadar korkutuyor?” diye sordu.

83 YILLA YARGILANIYOR, 1000 AVUKAT SAVUNACAK

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 242 günlük tutukluluğundan sonra ilk kez bugün hâkim karşısına çıkacak. Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016’da Ankara’da evinin kapısı kırılarak gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Yüksekdağ hakkında Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Terör örgütü üyesi olmak’, ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ ve ‘Suç işlemeye tahrik’ iddialarıyla 30 yıldan 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara’ya gönderdi. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması bugün saat 14.00’te görülecek. Yüksekdağ’ın da hazır edileceği duruşmada kendisini bin avukatın savunacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler