Maltepe miting alanı kaç kişilik?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Mitingi yapacağı Maltepe sahilindeki miting alanının kapasitesi konusunda daha önce AKP mitinginde gündeme gelmişti.

Yayınlanma: 09.07.2017 - 16:16
Abone Ol google-news

<video:777543>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 gün önce Ankara Güvenpark'ta başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde sona gelindi. Yürüyüşün finali, Maltepe miting alanında Adalet Mitingi ile yapılacak. Mitinge katılımın 1 milyon kişinin oldukça üzerinde olması beklenirken, bunaltıcı sıcağa rağmen mitingin başmasına saatler kala Maltepe'deki miting alanı büyük oranda doldu.

YANDAŞ MEDYA MİTİNGİ GÖRMÜYOR

Türkiye'nin gündemindeki Adalet Mitingi, Sabah, Akşam, Star ve Milliyet gibi yandaş gazetelerin internet sitelerinde yer almıyor.

MİTİNGİN SUNUCUSU: 2 MİLYON KİŞİYE SUNUCULUK YAPIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne başlamasının beklendiği dakikalarda miting alanında kürsüye çıkan Barış Bozkurt, alanı dolduranlara hitaben "Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum" diye seslendi. Bozkurt kürsüde yaptığı konuşmada "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu platformdan yürümeye başladığında ve sonuna kadar gittiğinde sizlerden yüksek sesle 'hak, hukuk, adalet' sloganını uzunca söylemenizi rica ediyoruz. Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum" dedi.

 Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yaptığını vurgulayan Bozkurt, şunları söyledi:

"Tam 25 gün önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, Ankara Güvenpark'tan hareket eden 'Adalet Yürüyüşü' korteji, İstanbul Maltepe Meydanı'nda 'hak, hukuk, adalet' diye haykırıyor. Sizler Maltepe Meydanı'nda bu sloganla inanın yüksek desibelde bir mesaj vereceksiniz. Sizlerden ricamız; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu meydana geldiğinde konuşmasından hemen önce 25 gün önce Ankara'da başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü bu platformun üzerinde sonlandıracak. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu platformdan yürümeye başladığında ve sonuna kadar gittiğinde sizlerden yüksek sesle 'hak, hukuk, adalet' sloganını uzunca söylemenizi rica ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız da sizlerle birlikte 'hak, hukuk, adalet' sloganını sizlerle beraber atarak, bu platformda 'Adalet Yürüyüşü'nü sonlandıracak. İyi ki buradasınız, omuz verdiniz, destek oldunuz. Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum" 

CHP'li Özgür Özel: Miting alanında 1 milyon 600 bin kişi var

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.

ALAN KAÇ KİŞİLİK?

Sosyal medyada Adalet Yürüyüşü'ne yönelik başlatılan kampanyayı sürdüren hesaplardan, mitinge katılacak kişilerin sayısı hakkında şimdiden bir kampanya başlatıldı. Bazı hesaplardan miting alanının kapasitesinin 100 binin altında olduğu iddia ediliyor. 

Sosyal medyada yürütülen kampanyaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de miting alanının 85 bin kişilik olduğunu iddia etti. 

 

CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi ise Gökçek'in bu iletisine "Biz seni parsel hesabını iyi yaparsın bilirdik" diye yanıt verdi.

Ancak 7 Hazian 2015 seçimleri için AKP'nin Maltepe miting alanında yaptığı mitingde, AKP'ye yakın gazeteler meydanda 2 milyon kişinin olduğunu yazmışlardı.

 

Yandaş basında AKP miting için atılan bir manşet

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler