CHP, Meclis'teki 15 Temmuz törenine katılmıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Meclis'te yapılacak gece törenine ilişkin "AKP var, çeyrek ortağı parti var; ama darbenin önlenmesinde büyük rol üstlenen bir partinin genel başkanı davet edilmiyor. AKP genel başkanı himayesindeki törene genel başkanımız katılmayacak" dedi.

Yayınlanma: 14.07.2017 - 12:06
Abone Ol google-news

CHP Genel  Başkan Yardımcısı Ağbaba, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin FETÖ ile mücadelesini eleştirdi. Siyasi iktidarın, devleti FETÖ'ye teslim ettiğini savunan Ağbaba, "249 şehidimizin kanlarında bunların parmağı vardır. O uçakları kullanan pilotları orduya yerleştiren AKP'dir. AKP MYK'sında FETÖ ile resmi olmayan ilişkisi olmayan bir tek insan bulamazsınız. CHP MYK'sine bak geçmişte FETÖ ile mücadele edenler bizim MYK'mızda. AKP'lilere sesleniyoruz önümüzdeki günlerde bunu kanıt, resim ve videolarla paylaşacağız sizlerle. AKP samimi bir parti değil hiç olmadı. AKP'nin filmini çekseler arka fonda 'Dombıra' değil 'Mezdeke' çalması lazım.  AKP kendi koltuğuna rakip gördüğü için savaşıyor FETÖ ile" diye konuştu.

"249 ŞEHİDİN KANI YERDE KALMAYACAKSA SİYASİ AYAĞIN ORTAYA ÇIKARILMASI LAZIM"

'Reis' filminin yapımcısının da tutuklandığını hatırlatan Ağbaba, darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını savundu. CHP'li Ağbaba, "FETÖ ile kimlerin iş birliği yaptığını bizim için değil ama AKP için sürpriz olacak. OHAL devam ediyor ama 15 Temmuz'dan bir yıl geçmesine rağmen FETÖ'nün siyasi ayağıyla mücadele edilmedi. Siyaset yok mu? Hodri meydan diyoruz, gelin geçmişteki bütün ilişkiler, milletvekilleri araştırılsın, kimler FETÖ'cü? 249 şehidin kanı yerde kalmayacaksa siyasi ayağının ortaya çıkarılması lazım. AKP, meclis ayağına girmek istemiyor. Çünkü meclis ayağına girerse AKP diye bir grup kalmaz" dedi. 
 
"BİR MECLİS RAPORUNDA İLK KEZ 'TROLLEME' GÖRÜYORUZ"

Meclis Başkanlığı'na sunulan Darbe Komisyonu'nun raporunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla partisinin FETÖ ile ilişkilendirildiğine dair soru üzerine Ağbaba, şunları söyledi: 
"Bir Meclis raporuna ilk kez bir 'trolleme' görüyoruz. Yazılmış bir rapor ve o rapora CHP, HDP ve MHP muhalefet şerhi yazıyor. Birleştiriliyor. O şerhten sonra AKP yeni bir ilave yapıyor. Resmen bir yankesiciliktir. Buradan söylüyorum. Reşat Petek FETÖ'cüdür. Onunla program yapanlar bugün Silivri'de yatmaktadır. O kürsüye getirilmesinin nedeni tam da budur. Eli kolu bağlanmış kafasında bağlanan bir kılıç ne söylense yapmaktadır. Reşat Petek yargıda kimin nereye yerleştirildiğini  bilen bir adamdır. Beraber program yaptığı insanlar cezaevinde. TV kanallarında FETÖ'yü pazarlayanlar bugün darbe komisyonu başkanı olmuştur. Böyle bir rezillik darbe komisyonu raporu trollüyorlar, yazılmış rapora tekrar rapor yazılarak. Darbe komisyonunda kimler 'Bylock'cu. Selçuk Özdağ 'Bylock' var mı yok, Reşat Petek var mı yok mu. Yok desin cevap versin"
 
"AKP GENEL BAŞKANI HİMAYESİNDEKİ TÖRENE GENEL BAŞKANIMIZ KATILMAYACAK"

TBMM'de gece yapılacak 15 Temmuz törenine partisinin davet edilmediğini belirten CHP Genel  Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Genel başkanımız katılmayacak o törene. Meclis bombalanırken kapıları ilk açan CHP milletvekilleriydi. Milletvekillerini nasıl demokrasi öpücüğüne boğduğunu meclis başkanına sorun. AKP var, çeyrek ortağı parti var ama darbenin önlenmesinde büyük rol üstlenen bir partinin genel başkanı davet edilmiyor. Yenikapı' da yalvaran AKP Genel Başkanı,  genel başkanımıza hakaretler ediyor. AKP Genel Başkanı himayesindeki törene genel başkanımız katılmayacak" diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler