Rapor CHP’den gizlendi

CHP, Darbe Komisyonu raporuna yapılan eklemelerin çıkarılmasını talep etti.

Yayınlanma: 14.07.2017 - 23:16
Abone Ol google-news

CHP, Darbe Komisyonu raporuna taslak metinde olmayan değişiklikler ve eklemelerle metnin son halinin yeni bir rapor olma niteliğinde olduğu gerekçesiyle rapora yapılan eklemelerin çıkarılması ya da komisyona iade edilmesi için TBMM Başkanlığı’na başvurdu.

Darbe Araştırma Komisyonu’nun taslak raporunda olmamasına karşın TBMM Başkanlığı’na sunulan rapora eklenen bölümlerle CHP’nin FETÖ’yle aynı amaç birliği içinde olduğu yönünde ifadeler eklenmişti. Taslak raporda olmayan unsurların muhalefete sunulmadan asıl rapora alınmasına CHP sert tepki göstermişti. Komisyonunun CHP’li üyeleri Sezgin Tanrıkulu, Aytun Çıray, Zeynel Emre, dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la görüşerek raporun komisyona iade edilmesi talep etti.

CHP’li üyelerin Kahraman’a yazılı olarak sundukları dilekçede de Komisyon Başkanı Reşat Petek’in 11 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.25’te komisyon üyelerine gönderdiği mesajda raporun tamamlanarak TBMM Başkanlığı’na sunulacağının belirtildiği kaydedildi.

TBMM Başkanlığı’na sunulan raporun CHP tarafından incelenerek muhalefet şerhi yazılan rapor olmadığı belirtilen dilekçede, yapılan değişiklikler ve eklemelerle metnin son halinin yeni bir rapor olma niteliğinde olduğu belirtildi. Dilekçede, raporlara muhalefet şerhi eklendikten sonra yeni bölüm eklenemeyeceği belirtilerek, “Bu husus açıkça içtüzüğün amir hükmüne ve bugüne kadar teamül olmuş hukuka aykırıdır” görüşü belirtildi. Dilekçede, şu ifadeler yer aldı: “Siyasi ahlak açısından rapor üzerinde yaptığımız incelemede 26 Mayıs 2017 tarihinde tarafımıza sunulan ve kamuoyuyla da paylaşılan taslak raporda yer almayan, partimizi suçlayan ağır iftiraların, taslak rapor tarafımıza teslim edildikten sonra rapora eklendiği ve raporun nihai halinin CHP’li üyelerden gizlendiği ortadadır. Bir oldu bitti ile bizim incelemediğimiz ve dolayısıyla da görüşlerimizi belirtmediğimiz unsurların eklendiği bir metnin nihai komisyon raporu olarak TBMM Başkanlığı’na sunulması açıkça bir içtüzük ve anayasa ihlalidir; siyasi ahlak ile de uyuşmaz.”

Dilekçede, 26 Mayıs 2017 tarihinde komisyon üyelerine gönderilmiş taslak raporda yapılan tashih ve redaksiyon dışındaki düzeltmeler haricinde yapılmış olan eklemelerin metinden çıkarılması, rapordaki eklemelerin çıkarılmaması durumunda, yapılan eklemeler üzerinde inceleme ve görüş bildirmek için komisyona iade edilmesi talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler