31 vekil için yeni dokunulmazlık fezlekesi

HDP'li Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu 31 milletvekiline ait 43 dokunulmazlık dosyası TBMM'ye sunuldu.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 11:29
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu 31 milletvekiline ait 43 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu. Gelen dokunulmazlık dosyalarına göre, en fazla fezlekesi bulunan milletvekili HDP'li Saadet Becerikli. Becerikli'nin 5, HDP'li Aslan'ın 4, HDP'li Demirtaş ve HDP'li Başaran'ın 3'er, HDP'li İrmez'in ise 2 fezlekesi bulunuyor.Son gelen 43 fezlekeyle birlikte Meclise ulaşan dosya sayısı 246 oldu.

Tezkereleri komisyona gönderildi

Tezkereleri TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edilen milletvekillerinin isimleri ise şöyle: "Aykut Erdoğdu (CHP/İstanbul), Tuğba Hezer Öztürk (HDP/Van) İmam Taşçıer (HDP/Diyarbakır), Hişyar Özsoy (HDP), Leyla Birlik (HDP), Saadet Becerekli (HDP Batman), Bedia Özgökçe Ertan (HDP/Van), Nadir Yıldırım (HDP/Van), Mehmet Ali Aslan (HDP), Dilek Öcalan (HDP/Şanlıurfa), Gülser Yıldırım (HDP/Mardin), Ayşe Acar Başaran (HDP), Selma Irmak (HDP/Hakkari), Mehmet Emin Adıyaman (HDP), Engin Özkoç (CHP), Tahsin Tarhan CHP), Mahmut Tanal (CHP), Tur Yıldız Biçer (CHP/Manisa), Ziya Pir (HDP/Diyarbakır), Meral Danış Beştaş (HDP/Adana), Besime Konca (HRP/Siirt), Aycan İrmez (HDP/Şırnak), Ertuğrul Kürkcü (HDP/İzmir), Sibel Yiğitalp (HDP/Diyarbakır), İlhan Cihaner (CHP/İstanbul),Osman Baydemir (HDP/Şanlıurfa)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler