Yarkadaş'tan Özhaseki'nin koltuğunu korumasına tepki

Yarkadaş, AKP'nin yeni bakanlar kuruluna ilişkin değerlendirme yaptı; Bahçeli ve rant etkisine dikkat çekti. Yeni bakanın Fethullah Gülen paylaşımını yayınladı.

Yayınlanma: 19.07.2017 - 16:42
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP'nin yaşadığı krizi yeni bakanlar kurulu da çözemez. Çünkü söyleyecek sözleri bitti" dedi. Yarkadaş, Mehmet Özhaseki'nin yeniden bakan olarak atanmasını da "Rant ilişkilerine sahip olanlar ödüllendiriliyor" diyerek değerlendirdi.

 Kabine değişikliği öncesi yaptığı açıklamada AKP'li Bakan Mehmet Özhaseki'nin “İmar mevzuatına alenen aykırı” olmasına rağmen hemşehrisi Bekaş İnşaat'ın sahibi ve Kayseri Melikşah Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Bekir Karahasanoğlu’na kıyak yaptığını açıklayan Yarkadaş, Özhaseki'nin istifasını istemişti. CHP'li vekil, "Özhaseki'yi görevden almaları gerekirken yeniden bakan yaptılar dedi.

 Yarkadaş, kabineye ilişkin değerlendirmelerini ise Twitter'dan paylaştı. CHP'li vekil, Kemal Kılıçdaroğlu ile terör örgütü lideri Fethullah Gülen'i yan yana gösteren montajlı fotoya da tepki gösterdi. Yarkadaş, bakan atanmamasına isyan eden ve "Siyasetin adaleti yok" diyen Kuzu için de tweet hazırladı. Yarkadaş, Kuzu'yu foto montajla Adalet Bakanı yaptı. Yarkadaş, yeni bakan Jülide Eroğlu'nun FETÖ liderini referans alan tweetini de hatırlattı.

 

Yarkadaş'ın kabineye ilişkin yorumları ise şöyle:

 Devlet Bahçeli'nin istediği isimler kabinedeki yerini korudu. AKP'nin mecliste en çok gürültü yapan iki vekili Çavuşoğlu ve Bak, bakan oldu.

 Burhan Kuzu, montajlı fotolar paylaşmasına rağmen bakan olamıyor... Yeni taktikler bulması gerekiyor... Hakan Çavuşoğlu ve Osman Bak gibi bağırsa belki...

 AKP, yaşadığı krizi bakan değişikliğiyle çözemez. AKP siyaseten miadını doldurdu. Söyleyecek hiçbir sözü kalmadı çünkü...

 Tuğrul Türkeş'e ihtiyaç kalmadı... Devlet Bahçeli, iç tüzük de dahil olmak üzere istediği her şeyi yaptırıyor zaten AKP'ye...

 Damadın "İçişleri Bakanı Betül Sayan Kaya olsun" talebi, Bahçeli'den vize alamadı. Damadın kabinede güçlenme hayali suya düştü.

 Bahçeli deyip geçme; değiştirilen iç tüzüğe şekil verdi. AKP'liler bile savunamıyor. Binali Bey bu yüzden 'Zaten değişecek' diyor gaz alıyor...

 "Siyasetin adaleti yok" demiş Kuzu... Al adaleti sağladım Kuzu.. Senin yöntemini kullandım... Hayalin gerçek oldu!

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler