KESK: Herkes için demokrasi isteyin

Son yayımlanan KHK’ler ile çok sayıda sağlık emekçisinin ihraç edilmesine ilişkin KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, SES Genel Başkanı İbrahim Kara’nın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 19.07.2017 - 20:22
Abone Ol google-news

Son yayımlanan KHK’ler ile çok sayıda sağlık emekçisinin ihraç edilmesi, bunu protesto eden 32 emekçinin de gözaltına alınıp bırakılması nedeniyle KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, SES Genel Başkanı İbrahim Kara’nın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi. SES Diyarbakır Şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan Kara, 20 Temmuz 2016’dan bu yana OHAL’in sürdüğünü hatırlatarak, “İktidar ve yandaşları istedikleri zaman istedikleri etkinliği düzenleyebiliyor ancak biz hakkımızı aramaya çalıştığımızda karşımıza faşizan uygulamalar çıkıyor. Arkadaşlarımız gözaltına alınırken darp edildiği yetmezmiş gibi emniyette de aynı tavırla karşı karşıya kaldılar. AKP iktidarını ve Diyarbakır Valiliği’ni uyarıyoruz. Bu antidemokratik uygulamalardan derhal vazgeçmeliler. KHK’lerle elimizden aldıkları haklarımızı elde edene, karanlığı yarana kadar mücadele edeceğiz” dedi. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası da, son yayımlanan KHK ile çok sayıda belediye emekçisinin ihraç edilmesi nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, 692 sayılı KHK ile 306 sendika üyesinin daha ihraç edildiğini ve OHAL döneminde işini kaybeden üyelerinin sayısının 1961’e yükseldiğini, 28 üyelerinin ise iş akitlerinin askıya alınmış durumda olduğunu söyledi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler