Erdoğan'dan Almanya'ya yanıt: Bizim mahkemelerimiz onlardan daha da bağımsızdır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries'in Türkiye'ye ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan, "Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Şunu da bilmelidir bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır" diye konuştu.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 15:37
Abone Ol google-news

<video:786579>



AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuştu.

'Sağlıklı bir nefes için devleti feda etmek gerek' diyen Erdoğan: Nükleer enerji bu halkanın zinciri olacak - VİDEO

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries'in açıklamalarını eleştiren Erdoğan,  "Alman ekonomi bakanının hiçbir mesnede dayanmayan tamamen dolaylı mesajlarla ülkemizde yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Bu asla siyasete siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız araştırma ve soruşturma yoktur hepsi yalandır. Alman dostlarıma tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum; Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeyler de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez" dedi. 

"BAŞLATTIĞIMIZ ARAŞTIRMA VE SORUŞTURMA YOKTUR" 

"İlgili tüm kurumlarımız uluslararası yatırımcılara yardımcı olamaya önlerini açmaya hazırdır" diyen Erdoğan, "Böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşırken Bazılarının ticarete ile siyaseti birbirine karıştırmak da ısrar ettiklerini görüyoruz.  Alman Ekonomi Bakanı'nın hiçbir mesnede dayanmayan tamamen dolaylı mesajlarla ülkemizde yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Bu asla siyasete siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Terör ile teröre bulunanları lütfen birbirine karıştırmayın. İstihbarat Teşkilatımı, İçişleri bakanımı aradım kendilerine sordum aldığım yanıta göre, şu ana kadar hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız araştırma ve soruşturma yoktur, hepsi yalandır. Alman dostlarıma tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum; Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeyler de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Bugüne kadar Alman firmalarının nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Onların garantisi, güvencesi biziz. Biz kazan kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık. Şu  anda olayı farklı mecraya çekmek suretiyle Almanya'nın Türkiye olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanlış yolda gidiyorlar" diye konuştu. 

Erdoğan şöyle devam etti:

Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Şunu da bilmelidir bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır. Biz bir çadır devleti değiliz, biz bir kabile devleti de değiliz. 

Yargımızı verdikleri talimatlarla yönlerdirmeye güçleri yetmez. Herkesi saygı göstermeye davet ediyoruz.

'SEYAHAT UYARISI SON DERECE YERSİZ'

Hasbel kadar yakaladıkları zenginlikle tehdit etmeye kalkıyorlar. Türkiye’nin kara liste iddiasını ortaya atanları bunu ispata davet ediyorum. Diğer yandan yine Almanya’nın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan seyahat uyarısının, son derece yersiz ve kasıtlı bulduğumu belirtmek isterim. Ülkeler dedikodularla yönetilemez. İşte G-20 zirvesinde, Abe ile görüştüğünüzde sorun. Adım atarken adım başında polis vardı. Ama biz Antalya’da bir G-20 zirvesinde yaptık, her yönüyle dört dörtlük olduğunu ifade ettiler. Hala konuşuluyor, muhteşem bir G20. Türkiye’ye kimse bu kara lekeleri çalamaz. Ama yargımızı da yönlendirmeye güçleri yetmez. Türkiye konusunda bu tür beyanlarda bulunan herkesi ilkelere saygı göstermeye davet ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler