HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin yeniden tutuklandı

13 gün önce gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakılan HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin, yeniden gözaltına alındı. Çetin mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 23.07.2017 - 08:33
Abone Ol google-news

13 gün önce gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan HDP Siirt İl Eşbaşkanı Abdullah Çetin, savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Çetin tutuklandı.

HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin 9 Temmuz’da evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. 15 kişi ile birlikte 10 günlük gözaltı sürecinin ardından savcılığa sevk edilen Çetin, savcının “dosyayı yeterince incelemedim” şeklindeki gerekçesinin ardından yeniden Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. Bir gün sonra yeniden savcılığa sevk edilen Çetin ve beraberindeki 2 kişi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Abdullah Çetin ve diğer HDP’liler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI

Ancak, savcılığın mahkemenin tahliye kararına itiraz ettiği öğrenildi. İtiraz üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Eş Başkan Çetin, akşam saatlerinde evine yapılan polis baskınıyla yeniden gözaltına alındı.

Gözaltı işlemlerinin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edilen Çetin, “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı.

KAYYIMA SUİKAST SONRASI 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Siirt’in Baykan ilçesinde ilçe kaymakamı olan ve aynı zamanda Baykan Belediyesi Veyselkarani Belde Belediyesi ve Atabağı Belde Belediyesine kayyım olarak atanan Mehmet Kocabey’e yönelik 7 Temmuz günü gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası 26 kişi gözaltına alınmıştı. Çoğu HDP ve DBP yöneticisi olan 26 kişinin tamamı daha sonra serbest bırakılmıştı.

HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin de bu kapsamda gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

SİİRT’TE 35 GÖZALTI DAHA

Siirt’te dün de Eruh ve Pervari ilçelerine yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından ilçe merkezleri ve bağlı köylerde gerçekleştirilen operasyonda 53 adrese baskın düzenlendi. Yapılan ev baskınlarında 35 kişi gözaltına alındı. 17 kişinin ise arandıkları yerlerde bulunamadığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler