Aralarında Diyarbakır Tabip Odası eski başkanın da olduğu 4 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da 19 Temmuz günü gözaltına alınan aralarında eski tabip odası başkanlarının da olduğu soruşturmada, Dr. Selçuk Mızraklı da tutuklandı.

Yayınlanma: 24.07.2017 - 20:55
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da 19 Temmuz günü, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Şemsettin Koç ile Dr. Necdet İpekyüz, Dr. Osman Doğan, ihraç edilen Evrensel Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. İrfan Açıkgöz, Eğitim Sen MYK Üyesi Ebru Yiğit, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanlık Divan üyesi Saliha Aydeniz, DTK Sağlık Komisyonu üyeleri Zühre Taş, Erdal Balsak, DTK çalışanı Fırat Tursun ile eğitimci Sadrettin Kaya gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınanlardan Dr. Şemsettin Koç, Zöhre Taş ve DTK Divan üyesi Saliha Aydeniz emniyetteki işlemlerinin ardından, 21 Temmuz günü çıkarıldıkları mahkemede "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı. 

Gözaltına alınanlardan Dr. İpekyüz, operasyondaki ilk günün akşamında sağlık sorunları gerekçesiyle, Pazar günü sabah saatlerinde ise Sadrettin Kaya ile Erdal Balsak, emniyetten erbest bırakılmıştı. Dün gece saat 01:00 sularında, gözaltındakilerden Hülya Alökmen Uyanık da emniyetten serbest bırakıldı. 

Dr. Selçuk Mızraklı da akşam saatlerinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Böylece soruşturmada aralarında eski iki tabip odası başkanının da olduğu 4 kişi tutuklanmış oldu. Kalan dört kişinin adli işlemleri ise sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler