HDP nöbete başladı: Faşizmi durduracağız

‘Sokağa inme’ kararının ardından ilk grup toplantısını Diyarbakır Kayapınar’da yapan HDP’de, milletvekilleri ‘Adalet ve Vicdan Nöbeti’ başlattı. Parktaki toplantıya polis yurttaşları almadı

Yayınlanma: 25.07.2017 - 23:35
Abone Ol google-news

HDP, bu haftaki grup toplantısını Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Ceren Ekin Parkı’nda yaptı. Polis, toplantının yapılacağı yeri bariyerlerle çevirirken, alana sadece milletvekilleri ile parti yöneticileri alındı, partililer parka alınmadı. Grup toplantısı parkta ağaç ve gölgelik bulunmadığı için kavurucu güneşin altında gerçekleştirildi. Kendilerini buraya zorlayan yetkililere tepki gösteren HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, “Adeta HDP’ye Kerbela dayatılıyor. Eğer siz Yezid olmakta ısrarlıysanız ant olsun ki bizler de Hz. Hüseyin olmakta kararlıyız” dedi. Baydemir’in konuşmasının ardından tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanları için 7 gün sürecek Adalet Nöbeti başladı. Milletvekilleri parkın içinde volta attı.

Hükümeti sert sözlerle eleştiren HDP Grup Sözcüsü Baydemir, grup toplantısını izlemek isteyen halkın parka girişine izin verilmemesini eleştirdi. Baydemir, “Bugün bu parka baktığımızda bu abluka Türkiye’deki reel durumun ifadesidir. İl, ilçe yöneticilerimiz bu parka alınmıyor. Halkımız parka giremiyor. Bu abluka bütün gölgelerden de tecrit edilmiş durumda. Adeta HDP’ye Kerbela dayatılıyor. Eğer siz Yezid olmakta ısrarlıysanız ant olsun ki bizler de Hz. Hüseyin olmakta kararlıyız. Eğer siz Franco olmakta, Hitler olmakta kararlıysanız ant olsun bizler de Gazi Muhammed, Şeyh Said, Mazlum Doğan olmakta kararlıyız” diye konuştu. HDP eşbaşkanlarının, milletvekillerini belediye başkanlarının halen tutuklu olduğuna dikkat çeken Baydemir, “Zulmün sonu yoktur. Zulümle hiç kimse abad olmamıştır. Zulümle hiçbir rejim sonuç alamamıştır. 7 Haziran’da milletin iradesini tanımamakla başladı bu zulüm rejimi. Dokunulmazlığın kaldırılması ile büyüdü. 4 Kasım’da milletin iradesine HDP eş genel başkanlarımız ve milletvekillerimizin tutuklanması ile yeni bir faşizm sayfası açıldı. 6.5 milyon insanın iradesi kelepçelenemez.

Seçme ve seçilme hakkı zindana konulamaz. Halkın hür iradesi ve vicdanı ile seçmiş olduğu belediye başkanlarına kayyım atanamaz. Buradan bir kez daha seçilmişlerimize selam olsun. Onlar özgür olmadıkça bizler kendimizi özgür hissetmeyeceğiz” dedi. “80 milyon insanın vicdanına çağrıda bulunuyoruz” diyen Baydemir, “Eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ milletvekillerimiz belediye başkanlarımız zindanda olduğu sürece adalet ve vicdan nöbetimiz devam edecek. OHAL rejimi ortadan kalkıncaya kadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecek. KHK’ler ile işinden olan bütün insanlar işine aşına yani adalete kavuşuncaya kadar vicdan ve adalet durumumuz devam edecek. Durmayacağız faşizmi durduracağız” diye konuştu. Baydemir’in konuşmasının ardından tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanları için 7 gün sürecek Adalet Nöbeti başladı. Milletvekilleri parkın içinde volta attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler