Tanrıkulu: Bunun için hayatımızı ortaya koyduk, herkes için adalet

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazetemiz yazar, yönetici ve hukukçularının yargılandığı davanın karar gününde yaptığı açıklamada "Sizler ve tüm gazeteciler için; "Herkes için Adalet" dedi.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 11:26
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu'nun 15 yıl önce başlattığı kampanyanın adının da 'Herkes için Adalet' olduğunu anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet yazar, yönetici ve hukukçularına destek verdi.

"Bunun için hayatımızı ortaya koyduk: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, herkes için adalet için." diyen Tanrıkulu'nun açıklaması şöyle:

"Adalet, "Herkes için Adalet" Türkiye'nin bugünkü gündemi. Çünkü adalete, herkes için adalete büyük bir ihtiyaç var. Bu yıldan yaklaşık 15 yıl önce, Diyarbakır'da başlattığımız, "Diyarbakır Barosu" olarak başlattığımız kampanyanın adı "Herkes için Adalet" idi.

Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hak ve özgürlükler çağrısında bulunduğumuz bu kampanyada, özellikle odaklandığımız konu, şiddeti şartsız ve koşulsuz reddetmek ve tüm şiddetin önüne geçmekti.

Bunun için hayatımızı ortaya koyduk: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, herkes için adalet için.

Çatışmalar, patlayıcılar ve insan hayatına kasteden her türlü şiddet olayına karşı çıktığımız için o günde, bugün de Diyarbakır Barosu olarak bu projeyi gerçekleştirmiştik. Ahmet Şık da, bizimle çalışmıştı; konu "mayın, çatışma ve patlayıcılara karşı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının korunması idi"; konu "Adalet" idi. Ülkesini, tüm vatandaşlarının canını kendisinden çok seven Ahmet Şık'ın hayatını tehlikeye atan gazeteciliği ile bir kez, "sıradan vatandaşın" yaşam tehlikeleri, o zaman gün yüzüne çıkmıştı.

Şiddete hep karşı olduk, hep adaletten yana olduk.

Cumhuriyet'in gazetecileri ve yöneticileri; Ahmet Şık, Akın Atalay, Aydın Engin, Bülent Utku, Bülent Yener, Can Dündar, Günseli Özaltay, Güray Tekinöz, Hakan Karasinir, Hikmet Çetinkaya, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Orhan Erinç, Önder Çelik, Turhan Günay...

Sizler ve tüm gazeteciler için; "Herkes için Adalet"...

Tüm hukukçular için adalet ve tüm hukuçuların adaletten yana olması...

Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ayrımsız adalet. Daima; herkes için adalet."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler