Davutoğlu- MHP kavgasının ardından A Haber'den MHP'yi hedef alan yayın

AKP'nin yandaş kanalı A Haber, Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) FETÖ'ye destek vermekle suçladı. Uzun süredir MHP'yi eleştiren haberlerden kaçınan A Haber'in eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP arasında yaşanan polemiğin ardından bu yayını yapması dikkat çekti.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 17:16
Abone Ol google-news

 Yandaş TV kanalı A HABER, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ile MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'a FETÖ'ye destek oldukları suçlamasını yöneltti. 

BirGün'de yer alan habere göre; A HABER'de dün gece yayımlanan bir programda MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ile MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'ın KANALTÜRK ve BUGÜN TV'nin kapatılması sırasında kanalın binasına yaptığı ziyaretin görüntülerini yayımladı. 

MHP'li Yönter ile Karataş, Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine 28 Ekim 2015'te KANALTÜRK binasını ziyaret etmiş ve kanalın kapatılmasına itiraz etmişti. Bu sırada polis ile MHP'li vekil tartışmış, İstanbul İl Başkanı Karataş'ın koruması gözaltına alınmıştı.

Kanalı aynı gün MHP'li başka siyasetçiler de ziyaret ederek destek vermişti.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Anayasa değişikliği referandumu sürecinden bu yana MHP'yi eleştiren haberlerden kaçınan A Haber'in eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP arasında yaşanan polemiğin ardından arşiv görüntülerinden oluşan ve AKP propagandası amaçlı yayını yeniden ekrana getirmesi dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler