YAŞ öncesi Tarabya'daki sürpriz görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde görüşüyor. Başbakan Yıldırım saat 15:30 civarında Tarabya Köşkü'ne geldi. 6 saat süren görüşme sona erdi.

Yayınlanma: 01.08.2017 - 14:57
Abone Ol google-news

Yarın gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde bugün İstanbul'da sürpriz bir görüşme haberi geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek.

Başbakan Binali Yıldırım, saat 15.34'te Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın görüşmesi sona erdi. YAŞ öncesi yapılan zirve 6 saat sürdü.

YAŞ YARIN

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yarın toplanacak. Çankaya Köşkü’ndeki toplantıya bazı bakanlar ilk defa katılacak, bazı bakanlar ise yeni görevleriyle masadaki yerini alacak. Geçen yıl Adalet Bakanı olarak toplantıda yer alan Bekir Bozdağ, bu kez başbakan yardımcısı unvanıyla masada oturacak. Fikri Işık ise daha önce Milli Savunma Bakanı olarak katıldığı toplantıda başbakan yardımcısı olarak görev alacak.

İLK KEZ KATILACAKLAR

Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplantıya ilk defa katılacak. Daha önce YAŞ toplantısına başbakan yardımcısı unvanıyla katılan Nurettin Canikli bu kez Milli Savunma Bakanı unvanıyla masada yer alacak. Toplantı bir günde tamamlanacak.

YAPISI DEĞİŞMİŞTİ

FETÖ ile mücadelenin yanı sıra albay, general/amiral terfi ve atamaları ele alınacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında YAŞ’ın yapısında da değişikliğe gidilmişti. Başbakan yardımcılarının yanı sıra adalet, dış ve içişleri bakanları da toplantılara katılmaya başlamış, ordu ve donanma komutanlarının şura üyelikleri kaldırılmıştı. Daha önce Genelkurmay Karargahı’nda yapılan YAŞ toplantısı, Çankaya Köşkü’nde yapılmaya başlanmıştı.

YAŞ’ta, 2 yıllık görev süreleri dolan Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak (63), Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu (64) ve Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın (64) durumları da ele alınacak. Kuvvet komutanlarının görev süreleri yaş haddine kadar (65 yaş) 1 yıl uzatılabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler