CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan Ensar Vakfı ile protokol hakkında soru önergesi

"Ensar Vakfı’nın temel ve etik ilkelere uygun davranıp davranmayacağı nasıl denetlenecektir?"

Yayınlanma: 03.08.2017 - 10:43
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı ile yaptığı protokolü Meclis gündemine taşıdı. 

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Ensar Vakfı’nın temel ve etik ilkelere uygun davranıp davranmayacağı nasıl denetlenecektir?" diye sordu.

Soru önergesi şöyle:

Ensar Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair işbirliği” için 5 yıllık protokol imzalandığı haberi basına yansımıştır.

Protokole göre Ensar Vakfına sanatsal, sportif, sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişimi desteklemeye yönelik eğitim, seminer, gezi, yarışma, kamp, yaz okulu gibi etkinlikler düzenleme yetkisi verilmiştir.

Bu arada vakıflara hazine arazilerinin 49 yıllığına tahsis edilmesine ilişkin düzenleme de gözden kaçırılmamalıdır.

3 Nisan 2017 tarihinde Başbakanın yanıtlaması istemiyle vermiş olduğum 7/12918 Esas Numaralı Soru Önergesi, “Ensar Vakfı’nın düzenlediği bir yarışmaya teşvik için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara yazı yazıldığı, 20 Mart 2017 tarihinde gönderilen bir yazı ile okul müdürleriyle yapılacak il toplantılarında yarışmanın gündem yapılması, okullara konuyla ilgili afiş ve broşürlerin dağıtılması ve tüm öğretmenlerin bilgilendirilmesinin istendiği de yine basına yansıyan haberler arasındadır. İsmi çocuklara tecavüz ile anılan Ensar Vakfı’nın düzenlediği bir etkinliğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğini alması konusunda kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır? Söz konusu vakfın düzenlediği başka etkinlik, toplantı ya da yarışmalar için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazılarak destek çağrısı yapılmış mıdır?” içerikli olup yanıtlanmamıştır.

Bu bağlamda;

1. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair işbirliği sebebiyle, 5 yıllık imzalanan protokol için Ensar Vakfını seçmesinin gerekçeleri nedir?

 

2. Hangi kriterler gözetilerek 5 yıllık protokol Ensar Vakfı ile imzalanmıştır?

 

3. Başta Karaman’da Ensar Vakfında yaşanan çocuk cinsel istismarı olmak üzere, akabinde, Rize ve Çorum’da yaşanan cinsel istismarlar göz önüne alındığında, Milli Eğitim Bakanlığı Ensar Vakfı ile imzaladığı 5 yıllık protokolün iptalini sağlayacak mıdır?

 

4. Ensar Vakfı’nın temel ve etik ilkelere uygun davranıp davranmayacağı nasıl denetlenecektir?

 

5. Milli Eğitim Bakanlığı Ensar Vakfı dışında hangi dernek ve vakıflarla protokol imzalamıştır? Protokollerin içeriği nedir?

 

 

 

 

Ek alanı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler