HDP'li Çağlar Demirel hakkında yeni fezleke hazırlandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen 13 Aralık'ta tutuklanan ve 14 Temmuz günü 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan HDP Milletvekili Çağlar Demirel hakkında, DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter'in kaybolması iddiaları ile ilgili güvenlik güçlerine ithamda bulunduğu iddiasıyla yeni bir fezleke hazırlandı

Yayınlanma: 03.08.2017 - 13:02
Abone Ol google-news


  

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel hakkında, Şırnak'ta kaybolduğu öne sürülen ve 133 gün sonra Irak'ın Kerkük kentinde ortaya çıkan DBP yöneticisi Hurşit Külter ile ilgili yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerine ithamda bulunduğu gerekçesiyle fezleke hazırladı. Fezlekede, 18 Haziran 2016 günü İnsan Hakları Derneği tarafından Koşuyolu Parkı'nda her hafta düzenli olarak yapılan 'Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın' eylemi sırasında toplanan grubun 'Hurşit Külter nerede?' ibareli dövizler taşıdığı belirtildi. Eyleme katılan HDP'li Çağlar Demirel'in burada Külter ile ilgili bir açıklama yaptığını belirten savcı, şüphelinin terör unsurlarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarının yürüttüğü operasyonları itibarsızlaştırmaya çalıştığını kaydetti. Demirel'in halen milletvekili olması nedeniyle yasama dokunulmazlığı bulunduğu belirtilen fezlekede, hakkında soruşturma yürütülebilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği ifade edildi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen fezlekede, Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin 2016 yılı Mayıs ayından önceki suçları kapsadığı, suç oluşturduğu belirtilen Demirel'in işlediği suçun daha sonraki tarihte olduğu hatırlatıldı. Fezlekede, yasama dokunulmazlığının kaldırılması halinde Çağlar Demirel hakkında, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler