Erdoğan cami açılışını mitinge çevirdi: Camilerimizi gençlerimizle dolu olarak görene kadar devam

İstanbul'da Yıldız Hamidiye Camii açılışında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dinini, kültürünü bilen kuşaklar yetiştirmekte kararlıyız. Bu konuda netice almaya başladığımıza ise ancak camilerimizi gençlerimizle dolu olarak görmeye başladığımızda gani olacağız" dedi.

Yayınlanma: 04.08.2017 - 15:11
Abone Ol google-news

<video:796264>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te mimar Nikolaidis Jelpuylo'ya yaptırılan Yıldız Hamidiye Camisi'nin açılışında konuştu. Açılışı mitinge çeviren Erdoğan şunları söyledi:

Bu eser İstanbul için gerçekten müstesna bir eser. Mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirmemek için bu coğrafyada bin yıldır kesintisiz mücadele diyor topraklarımızı kanlarımızla suluyoruz. Bugün de ülkemize ve milletimize saldıranlar dikkat edin mabedetlerimizi hedef alıyorlar. 15 Temmuz’da gölbaşındaki mütevazi camiimiz ve Beştepe’deki millet camimiz savaş uçaklarıyla bombalandı. İstanbul’da sela okuyan pek çok cami darbeciler tarafından kurşunlandı. İzmir’de sela okuyan bir görevlimize hoyratça saldırıldı. Bütün bunlar tesadüfi değildir. Allah’ın izniyle Türkiye’de ezanları susturmaya bayrakları indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Şimdi Çamlıca sırtlarında artık silueti tamamen ortaya çıkmış olan camimiz gibi yeni abide eserler de inşa ediyoruz. Çamlıca tepesindeki o camimiz de inşallah Cumhuriyet tarihinin hatta Osmanlı’ya da şöyle uzandığımızda belki bir numara olacak. Dinini, kültürünü bilen kuşaklar yetiştirmekte kararlıyız. Eksikler olabilir ama eksikleri kısa sürede tamamlayacağımıza eminim. Bu konuda netice almaya başladığımıza ise ancak camilerimizi gençlerimizle dolu olarak görmeye başladığımızda gani olacağız. O zamana kadar hem fiziki alt yapımızı, hem de manevi alt yapımızı geliştirmek için durmaksızın çalışacağız.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler