Bakan Kaya’ya ‘mecburi’ davet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın tıp fakültesinden mezun olduktan sonra ‘mecburi’ hizmetini yapmadığı belirten tabipler, Bakan Kaya’yı göreve davet etti.

Yayınlanma: 07.08.2017 - 22:30
Abone Ol google-news

TTB Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu tarafından yapılan açıklamada; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın tıp fakültesinden mezun olduktan sonra ‘mecburi’ hizmetini yapmadığı belirtilerek “Sayın Sayan Kaya’yı bir önceki Sağlık Bakanı sayın Recep Akdağ’ın Türkiye’de hekim açığı olduğu söylemlerini boşa çıkarmamaya çağırıyoruz. Sayın Bakan bir an evvel zorunlu hizmet kurasında atandığı Muş Bulanık’ta görevine başlamalıdır; zira mecburi hizmetini yapmak tıp fakültesi diplomasının Türkiye’de geçerli olmasının olmazsa olmazdır” dendi. Akdağ’ın “Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız” ifadelerinin anımsatıldığı açıklamada, “Sayın Fatma Betül Sayan Kaya da sayın Akdağ’ı bağışlamalı, ikametgâhını Muş Bulanık’a alarak, eşine orada iş bulmalı, çocuklarını da orada bir okula vermelidir” ifadeleri kullanıldı.

‘O da dişini sıksın’

Sayan Kaya’nın atama sürecinde bir de güvenlik soruşturmasından geçmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Güvenlik soruşturması neye göre, hangi kriterlerle yapılmaktadır biz de bilmemekteyiz ancak belki bu sayede hep birlikte öğreniriz. Sayın bakan bunun hukukiliğini de sorgulamamalı, beklediği bu süre zarfında işsiz kaldığı için ya işsizlik fonuna başvurmalı ya da eşten dosttan borç alarak dişini sıkmalıdır” diyerek tepki gösterildi. Sağlık alanında bitmek bilmeyen şiddetlerin de anımsatıldığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı şiddete uğrayan hekimlere ‘neden sen’ diye sorarak sorunu çözmeye çalışmaktadır. Çözülene kadar kendinizi korumaya dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler