Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet okuyun, okutun

Partisinin belediye başkanlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlardan “gazetemiz Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını” istedi.

Yayınlanma: 09.08.2017 - 05:58
Abone Ol google-news

Partisinin belediye başkanlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlara, gazetemiz Cumhuriyet’e sahip çıkmaları çağrısında bulundu. “Cumhuriyet gazetesine sahip çıkın. Bugün özgür basın susturulmak isteniyor. Cumhuriyet’in davayla sesi kısılmak isteniyor. Her koşulda destek olmalısınız” diyen Kılıçdaroğlu’na belediye başkanları da tam destek verdi.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda, başkanların partiye yönelik önerilerini dinledi. Toplantının ilk bölümünde CHP yönetiminin hazırladığı Yerel Yönetimlerde Enerji Kullanımı başlıklı sunum yapıldı. Sunumla, CHP’li belediyelerin temiz ve yenilenebilir enerjiden faydalanmaları gerektiği vurgulandı.

Yürüyüş yüzde 3 ekledi

Toplantının ikinci bölümünde ise bu kez belediye başkanları konuştu. 24 belediye başkanı, “Adalet Yürüyüşü” ile ilgili Kılıçdaroğlu’na yürüyüşün ardından yaptırdıkları anketlerde, CHP’nin mevcut oy oranına en az artı 3 gibi bir oranının eklendiğini de anlatarak, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine de Kılıçdaroğlu, 26-30 Ağustos tarihlerinde, Çanakkale’de Adalet Kurultayı gerçekleştireceklerini anımsatarak, bu kurultayda da tüm belediye başkanlarının el ele olmasını istedi. Kılıçdaroğlu, bu kurultayda çıkacak sonuca göre partisinin yeni etkinlikler de gerçekleştirebileceği bilgisini verdi.

Öte yandan bazı belediye başkanları da Adalet Yürüyüşü ile birlikte CHP içindeki muhalefet hareketlerinin de sonlandığı bilgisini Kılıçdaroğlu ile paylaştı. Yürüyüşün hem kamuoyunda hem de CHP tabanında büyük ses getirdiği vurgulanarak, “Parti içindeki olumsuz sözler son buldu” denildi.

Kılıçdaroğlu da toplantının sonunda başkanlardan “gazetemiz Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını” istedi. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet gazetesine sahip çıkın. Bugün özgür basın susturulmak isteniyor. Cumhuriyet’in davayla sesi kısılmak isteniyor. Her koşulda destek olmalısınız. Cumhuriyet okuyun, okutun” dedi.

Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerinin de yaklaştığını belirterek, başkanlara halk ile iç içe olma uyarısı yaparak, “Belediye makam araçlarıyla ya da koruma ordularıyla değil, halkla birlikte gezin” talimatı verdi. Kılıçdaroğlu, CHP’nin 2018’de olağan kurultayını gerçekleştireceğini de anımsatarak, belediye başkanlarından “kurultay sürecine müdahil olmama” uyarısını da yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler