Erdoğan Trabzon’u görmedi... 207 işçi zorda

Trabzon’da 207 işçinin tazminatlarını alamadıkları için AKP’li Büyükşehir Belediyesi ile davalık oldukları ortaya çıktı.

Yayınlanma: 11.08.2017 - 05:53
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen salı günü Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nü eleştirerek, “Senin İzmir Büyükşehir Belediye’nde grevler var. Orada işçiler adalet arıyor, sen orayı bir hallet de ondan sonra adaleti konuşalım” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’e bağlı İzdeniz’de anlaşma sağlandı ve grev sona erdi. Ancak Erdoğan’ın konuşma yaptığı Trabzon’da 207 işçinin tazminatlarını alamadıkları için AKP’li Büyükşehir Belediyesi ile davalık oldukları ortaya çıktı.

Trabzon’un 2013 yılında büyükşehir olmasının ardından, 2014’te seçimlerden sonra işçi ve memur kadroları ile taşeron işçiler, Büyükşehir, TİSKİ ve merkezde yeni kurulan Ortahisar Belediyesi bünyesinde oluşturulan ORBEL arasında bölündü. Arada kalan işçiler “TRABEL’den kendi isteğimle ayrıldım, ORBEL’den de herhangi bir tazminat ya da başka alacak talebinde bulunmayacağım” yazılı ibraname imzalamaya, tazminat haklarından vazgeçmeye zorlandı. Büyük tepki üzerine ibraname formları geri çekildi. İşçilerin tazminat haklarıyla ilgili AKP’li Büyükşehir, AKP’li Ortahisar belediyeleri ve hükümet destekçisi Hak-İş’e bağlı Hizmet İş arasında bir türlü çözüm sağlanamadı. Büyükşehir belediyesinin “tazminatları ödemeyeceği, işçilerin mahkemeye gidebileceği” biçiminde bir yaklaşım göstermesi üzerine 207 işçi, TRABEL şirketindeki tazminat hakları için mahkemeye başvurdu. İşçilerin açtığı dava sürüyor.

CHP’den tepki

CHP Trabzon İl Başkan vekili Celal Akaç, “İzmir’de işçiler anayasanın, yasaların, demokratik düzenin kendilerine tanıdığı bir hakkı kullandı, işverenini yola getirdi. Erdoğan’a kimse Trabzon’daki işçileri hatırlatmadı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler