AKP '3 ayda kaldıracağız' demişti 15 yıl geçti

Yarkadaş: "AKP hükümeti, TRT için toplanan parayı tahsil etmeme sözü vermiş, bunu da programına koymuştu. Halka tam 16 yıldır yalan söylüyorlar."

Yayınlanma: 11.08.2017 - 13:47
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP'nin kurduğu 58. Hükümetin programında TRT payı olarak bilinen verginin kaldırılacağı sözü verilmişti. Bırakın kaldırmayı, her gün yenisini koyuyorlar" dedi.

AKP'nin 15 yılda sattıkları: 10 liman, 81 elektrik santrali, 36 maden sahası...

 Gelirleri ve yayın politikası sıklıkla tartışılan TRT, cep telefonu satışında kendisine ayrılan payın arttırılmasıyla bir kez daha tartışmaların odağı haline geldi.

 TRT’nin faaliyetlerini yakından takip eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP’nin TRT’ye aktarılan elektrik payının kaldırılacağı sözünü verdiği o belgeleri açıkladı.

 "3 AY İÇİNDE TRT PAYI KALDIRILACAK!"

 3 Ocak 2003 tarihinde AKP tarafından yayımlayan 58. Hükümetin “Acil Eylem Planı”nda TRT’ye aktarılan elektrik payının 3 ay içinde kaldırılacağı taahhüt ediliyor. Aradan geçen 15 yıl içerisinde elektrik payı kaldırılmadığı gibi TRT’ye kaynak yaratılması için vatandaşın cebine daha faz la el uzatıldı.

 58. Hükümetin “Acil Eylem Planı”nda verdiği sözü belgesini yayınlayarak gündeme getiren CHP’li Yarkadaş, TRT’ye yeni kaynaklar yaratmak için hükümet tarafından yeni çalışmalar yapıldığını söyledi.

 CHP’li vekil sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Kamuoyuna açıkladığım bu belge AKP hükümetinin bir yalanını daha gösteriyor. 2003 yılının başında TRT’ye aktarılan elektrik payının 3 ay içinde kaldırılacağı ifade edilmiş. Aradan 15 yıl geçti. AKP hükümeti, bırakın TRT payını kaldırmayı, cep telefonu ve İPad'ten bile TRT için vergi toplamaya başladı. Halkımıza tam 16 yıldır yalan söylüyorlar.

 Önceki hafta yaptığım açıklamada, dış yapımlara 753 trilyon aktarıldığını ortaya çıkardım. TRT'yi finanse etmek için cep telefonu ve İPad satışından alınacak yüzde 6'lık vergiyi Danıştay'a götürüp yürütmeyi durdurdum. Danıştay'a baskı yapıp kararı kaldırttılar. Bu yetmedi, vergi dilimini yüzde 6'dan yüzde ona çıkardılar.

 Oysa iktidara gelirken, elektrikten alınan yüzde ikilik payı bile kaldıracaklarını vaad etmişlerdi. Birkaç gün sonra AKP'nin kuruluşunun 16. yılını kutlayacaklar... 16 yıllık yalanlarını yüzlerine vuruyorum ama utanmayacakları nı da çok iyi biliyorum.

 Hükümetin megafonu rolünü üstlenen TRT sürekli zarar eden ve yandaşları besleyen bir çiftliğe dönüştü. Halkımızın bu gerçeği görmesini ve vergilerinin çar çur edilmesine itiraz etmesini diliyorum."?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler