CHP, Berberoğlu’nun kızını hedef alan haberler için iktidara seslendi: Bu ahlaksızlığı durdurun

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 12.08.2017 - 13:15
Abone Ol google-news

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapse çarptırılan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve kızını hedef alan haberlere sert çıkarak, “Ahlaksızlığınıza aileleri ve çocukları bulaştırmayın” dedi.

Berberoğlu MİT TIR’ları belgelerini gazeteci Can Dündar’a teslim ettiği iddiasıyla 25 yıl hapse çarptırılmış; üst mahkemenin kararı beklenmeden tutuklanmıştı. Berberoğlu tutuklandığından bu yana göçmen hakları üzerine avukatlık yapan kızı Dilara Berberoğlu iktidara yakın gazetelerce hedef gösteriliyordu.

Son olarak Yeni Akit’te yazan Fethullah Gülen’in eski sağ kolu Nurettin Veren, Berberoğlu’nun kızının eski Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın gelini olduğunu iddia etmiş, Berberoğlu tekziple bu iddiayı yalanlamıştı. Yeni Akit, sitesinden ilgili yazıyı kaldırmak zorunda kalmıştı.

‘Tahammül edilecek bir şey değil’

Basın toplantısında bu konuyu gündemine alarak, Berberoğlu’nun ailesinin sistematik bir kampanyayla hedef alındığını söyleyen Tezcan, şunları söyledi: “Bir kumpas davası var. Bu kumpas girişiminde Sayın Enis Berberoğlu haksız yere rehin alınmıştır ve o siyasi rehinelik üzerinden de CHP’ye ulaşma çabası vardır. Bunların hepsi boşa çıkacaktır. Bu süreç içerisinde ahlaksızca ve alçakça başka tutumlarla karşılaşıyoruz. Sistematik bir biçimde milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun ailesine dönük iftira ve hakaret kampanyaları yürütülmeye başlanıyor. AK Parti Genel Başkanı başta olmak üzere hükümetin bütün yetkililerine ve devleti yönetenlere sesleniyorum. Onların hepsini hem sorumluluğa hem vicdana davet ediyorum. Hapishanede yatan bir vatandaşın, bırakın vekil olmayı, ailesi üzerinden ahlaksızca ve alçakça kampanya yürütmek bu milletin kaldırabileceği ve tahammül edebileceği bir şey değildir.”

‘Ahlaksızlığınıza aileleri bulaştırmayın’

Bu haberlerin ahlak dışı saldırılar olduğunu belirten Tezcan, bu iddiaların da gazetelere tek bir merkezden gönderildiğini söyledi: “Bu saldırıyı yapanlar bunun bedellerini hukuk ve vicdan karşısında ödeyecekler. Hükümetin üzerine düşen de bir görev vardır. Bu ahlaksızlığı durduracaklar. O gazetelerin manşetlerinin nasıl atıldığını biliyoruz. Belirli merkezlerde manşetlerin hazırlanıp, gazetelere gönderildiğini, haberlerin hazırlanıp, servis edildiğini ve özel bir kampanya başlatıldığını biliyoruz. Ahlaksızlığınıza aileleri ve çocukları bulaştırmayın.”

"Genel Başkanımızın 'Türkiye'ye Gelmeyin' Diye Hiçbir Sözü Olmamıştır

Tezcan, hükümet çevrelerinin, partisine ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dönük bir saldırı kampanyası yürüttüğünü söyledi. CHP Tezcan, "Çok net. Sayın Genel Başkan'ımızın 'Türkiye'ye gelmeyin' diye hiçbir sözü olmamıştır. Hiçbir zaman böyle bir ifadede de bulunmaz. Genel başkanımız, Türkiye'de OHAL şartları altında can ve mal güvenliği olmadığını Türkiye'deki bütün konuşmalarında söylemiştir. Demokrasiyi, adaleti, milletin hakkını ve hukukunu savunan bir siyasetçinin; ana muhalefet partisi genel başkanının bu bir görevidir. Bu görevi de Sayın Genel Başkan'ımız layıkıyla yerine getirmektedir. Bu görevi layıkıyla yerine getirmesinden kim rahatsız olur? O adaletsizliğin sebebi olanlar rahatsız olur. Türkiye'yi yaşanmaz hale getirenler rahatsız olur" diye konuştu.

"Yayın, gerekli düzeltmeyi yapmıştır"

Söylemedikleri bir sözün söylenmiş gibi manşet yapıldığını dile getiren Tezcan, "Sorumlu bir siyasetçi olarak da hemen konuyu arkadaşlarımız düzeltmiş, 'Biz, bu sözü söylemedik' demişlerdir. Yayın da buna göre, gerekli düzeltmeyi yapmıştır. Mesele bundan ibarettir; ama samimi olanlar için mesele bundan ibarettir. Samimi olmayıp, kendi kusurlarını örtmek isteyenlerin başka hesabı vardır. AK Parti Genel Başkanı'ndan başlamak üzere bakanlar, Başbakan hepsi sırayla ağız birliği etmişçesine 'Bremen mızıkacıları' gibi bir sakız çiğniyorlar. Neymiş efendim? Biz, Türkiye'yi dışarıya şikayet edip, 'Türkiye'ye gelmesinler' demişiz. Türkiye'nin turizmde güçlü, zengin, para kazanan bir ülke olmasını istiyorsanız bunun gereğini yaparsınız hükümet olarak. Yetki sizde. Yoksa 'Bremen mızıkacıları' gibi aynı sakızı çiğneyerek, suçlarınızı örtmenin telaşında olmaktan vazgeçin" dedi.

2015 ve 2017 Ocak-Haziran döneminde gelen turist sayısı

Tezcan, sözünü ettikleri konunun ağustos ayının başında gündeme geldiğine dikkati çekerek, 2015 ve 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye'ye gelen turist sayısını karşılaştırdı. 2015'in ilk 6 ayında Almanya'dan gelen ve 2 milyon 100 bin olan turist sayısının bu yılın ilk 6 ayında 1 milyon 240 bine düştüğünü ve bu düşüşle pazarın yüzde 41 daraldığını söyledi.

Aynı dönemlerde Fransa'dan gelen 327 bin turist sayısının 188 bine, Hollanda'dan gelen turist sayısının 483 binden 263 bine düştüğünü iddia eden Tezcan, "El insaf. Gerçekleşen rakamlar bunlar ve daha bu konuşma ortada yok, böyle bir gazete yazısı yok. Daralma belli. Bunun sorumlusu kim?" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye 2015 ve 2016 yılında gelen turist rakamlarını da kıyaslayan Tezcan, 2015'te Almanya'dan 5 milyon 580 bin turist gelirken, bu sayının 2016'da 3 milyon 890 bine düştüğünü ve daralmanın yüzde 30 olduğunu bildirdi.

Tezcan, aynı dönemlerde Fransa'dan gelen turist sayısının 847 binden 555 bine, Hollanda'dan gelen turist sayısının 1 milyon 232 binden 906 bine, Rusya'dan gelen turist sayısının da 3 milyon 623 binden 866 bine indiğine söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler