Selahattin Demirtaş'tan mesaj var: Beni ve arkadaşlarımı içeride tutmalarının nedeni budur

HDP tarafından Van'da başlatılan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Musa Anter Parkı'nda 6'ıncı gününde devam etti. Nöbette HDP Van milletvekili Lezgin Botan tarafından Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajı okundu. Demirtaş mesajında, "AKP-MHP ittifakı erken seçim çalışmalarına başlamıştır. Beni ve arkadaşlarımı yasadışı bir şekilde içeride tutmalarının nedeni budur" dedi.

Yayınlanma: 13.08.2017 - 14:52
Abone Ol google-news



Van'daki Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemal Bay, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Nadir Yıldırım, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP, DBP Van il ve ilçe örgütleri katıldı.

Selahattin Demirtaş cezaevinden 'aşk'ı yazdı                 

"BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Musa Anter Barış Parkı'nda devam eden 'Vicdan ve Adalet' nöbetinin 6'ıncı gününde HDP Van milletvekili Lezgin Botan tarafından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mesaj okundu. HDP milletvekillerine karşı yapılan ablukayı kınadığını belirten Demirtaş, mesajında, HDP Parti Meclisinin ve Merkez Yürütme Kurulunun olası bir erken seçim halinde dikkatle çalışması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"AKP-MHP ittifakı erken seçim çalışmalarına başlamıştır. Beni ve arkadaşlarımı yasadışı bir şekilde içeride tutmalarının nedeni budur. Elbette bizler seçimden korkacak değiliz. Öncelikle bütün halkımızı yapılacak olan il ve ilçe kongrelerinde görev almaya ve coşkuyla katılmaya davet ediyorum. Kadın ve gençlik meclisimiz bütün mahallelere rağmen örgütlenmelerini tamamlamalıdır. Bir yandan haksızlığa karşı direnirken halkımızı olası seçime hazırlamalıyız. Hukuk dışı bir şekilde görevleri gasp edilmiş yerine AKP’nin kayyumları atanmış belediye eş başkanlarımız, meclis üyelerimize adeta görevlerinin başındaymışçasına halkla iç içe olmaya taziyelerde, hastaneler, düğünlerde yalnız bırakmamaya davet ediyorum. Bütün milletvekillerimiz zamanlarının tamamını halkın içinde geçirmeli, dertlerini, sorunlarını dinlemelidir. İmkânlar ölçüsünde çözüm üretmelidir. PM ve MYK’mız HDP’yi eksiksiz ve en güçlü şekilde bir olası seçime hazırlayacak çalışmaları büyük bir dikkat ile sürdürmelidir. Bizler içeride ve dışarıda da olsak partimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bizler en geniş demokrasi ittifakını ilkelerimiz doğrultusunda gerçekleştirmeye açık olacağız. Bütün halkımız şundan emin olmalı tutuklu olsak bile HDP olarak siyasi tarihimizin güçlü ve en kararlı dönemini yaşıyoruz. Türkiye’nin geleceğini belirlemede kilit parti biziz. Bizimle uzlaşmadan ve anlaşmadan hiçbir siyasi hareket Türkiye’nin geleceğini kuramaz. HDP olarak bu gücümüzü Türkiye’nin demokratik geleceğinden yana kullanacağız."



"ÇEKİN PANZERLERİNİZİ, ASKERLERİNİZİ, POLİSLERİNİZİ, KAYYUMLARINIZI"

Selahattin Demirtaş'ın mektubunu okuması ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise hükümetin milletin iradesine saygı duymadığını belirterek, şöyle devam etti:
"Halkın iradesini yok saydınız kayyumları atadınız ne oldu? Bütün kenti bayraklarla. Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle donattınız ne oldu? 16 yaşınızı kutluyorsunuz ve bilboardlara asmışsınız, 16 yıl süren bir aşktan bahsediyorsunuz. Zorla nasıl bir aşk olabilir? 16 yıldır madem iktidarsınız madem halk sizden çok memnun, her şey çok güzel gidiyor. O zaman seçilmişlerin yerine neden kayyum atıyorsunuz? O zaman neden milletvekillerini hukuksuzca dokunulmazlıklarını kaldırarak milletvekilliklerini ortadan kaldırıyorsunuz?  Niye HDP’den, onun milletvekillerinden, belediye eş başkanlarından, meclis üyelerinden, Van halkından niye korkuyorsunuz? Niye bu kadar panzer, bu kadar asker, bu kadar polis, niye bu kadar ev abluka altında? Madem bu kadar büyük aşk var 16 yıllık bir aşk o zaman çekin panzerlerinizi, çekin askerlerinizi, çekin polislerinizi, çekin kayyumlarınızı. Halkların iradesine saygı duyun. Görüyoruz ki halkların iradesini kendisine oy vermediği sürece, kendisine biat etmediği sürece yok sayan iktidar ile karşı karşıyayız"

"YENİ DEVLETİN İÇİNDE DE CEMAATLAR VAR"

Kemalbay, AKP'li Ayhan Oğan'ın 'Yeni devlet' söylemini eleştirirken aslında bir gerçeği ifade ederek 'Kral Çıplak' dediğini söyledi. Kemalbay, şöyle konuştu:

"Kapalı kapılar ardında konuştuğunuz bir şeyi belki de partililerinize eğitim olarak verdiğiniz bir gerçeği Ayhan Oğan açık bir şekilde ifade etmiş oldu. Bunların yeni devlet dediği şeyin 100 yıldır sürmekte olan tekçi, militarist, cinsiyetçi erkek egemen sistemin, neoliberal sistemin başka bir formda, yeni bir formda yeniden sürdürmesi için kurduğu yeni bir devlettir bu. Aslında biz yeni bir devletin de nasıl bir devlet olduğunu da biliyoruz. Bu anlamıyla halklar içinde değişen bir şey yok, halkların içinde bilinen bir devlettir. Ama onlar şuan da Kürt sorunun inkar etmek için, Türkiye’nin en temel demokratik sorununu baskıyla, zorla, şiddetle, savaşla, çatışmayla ezmek için yeni bir formül yaratıyorlar. Yeni adı altında bir devlet tarif ediyorlar. Bu devletin içinde eski devlet 'cemaatçilere' kapı aralamıştı, cemaatler vardı. Bu yeni devletin içinde de yeni cemaatler, yeni tarikatlar var. Dini olduğu gibi halkın inancını istismar edecek şekilde kendisine, partisine yeni kadrolar, üyeler oy atacak havuzlar yaratmak için istismar eden dini kullanan bu anlamıyla tarikatları seferber eden devletin bütün organları içinde tarikatları konumlandıran bir sistemden bahsediyoruz. Bu yeni devlet AKP-Saray ittifakının tekçi devletidir."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler