AKP'nin 16 yıl töreninde konuşan Yıldırım: Tayyip Erdoğan'ın kutlu davasını sürdürmek için bir aradayız

AKP'nin 16. yılı etkinliklerinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımızı ilerleyişini durdurmak için hapse attılar, AK Parti'yi kapatmak istediler, Cumhurbaşkanı seçimini engellemek istediler, Gezi olaylarını, 6-7 Eylül olaylarını örgütlediler. Başaramadılar, asla da başaramayacaklar" dedi.

Yayınlanma: 14.08.2017 - 21:10
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım AKP'nin 16. yılı etkinliklerinde konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"AKP ile bugün 11 milyona yaklaşan üye ile kararlılıkla devam ediyor. Yolumuz milletin yoludur. Bu yolu genişletmekten, korumaktan başka hiçbir idealimiz yoktu. AK Parti iktidarı Cumhuriyet'te eşine az rastalanır şekilde pek çok alanda yapılan reformla ülkemizin çehresini değiştirmiş, dünyayı şaşırtmıştır. Türkiye ekonomisi, demokrasi, adalet ve özgürlükleri ile dünyanın en gelişmiş ülkesi arasında yer alacaktır. Milletimiz şahittir ki bugünlere kolay gelmedik. Bir çok badireler atlattık. Birileri hemen karanlık oyunlar tezgahlamaya başladı. millet iradesine defalarca darbe vurulmak istendi. Milli iradeye saldırılar oldu. Milletin beraberliğine kast edenler oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı ilerleyişini durdurmak için hapse attılar, AK Parti'yi kapatmak istediler, Cumhurbaşkanı seçimini engellemek istediler, Gezi olaylarını, 6-7 Eylül olaylarını örgütlediler. Başaramadılar, asla da başaramayacaklar.

Milletin iradesine yapılan saldırının hiçbirini bu millet unutmayacak. Milletin yoluna taş koyanları, pusu kuranlarını unutmayacağız. Bu ülkenin birliğine ve dirliğine kurulan hain tuzaklarını unutmayacağız. 15 Temmuz alçak darbe kalkışmasını unutmayacağız.

16 Nisan ile Türkiye için yeni bir sayfa açtık. Yepyeni bir sistemle Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde yeni bir geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Gücünü millet iradesinden almayan hiç kimsenin yeri olmayacak. Türkiye bir daha bu acıları yaşamayacak. Bu karanlık oyunlara milletimiz bir daha izin vermeyecek.

AK Parti Türk milletinin kardeşliğinin teminatıdır. AK Parti insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile 16 yıl başarılı hizmet geliştiren partidir. AK Partili olmak için mangal yürekli olacaksın, kefenini giyeceksin. Bu millet büyük sınavı 15 Temmuz'da verdiniz.

Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ömür diliyorum. Yarınımız daha da aydınlık olacak. AK Parti'yi var eden ilkelerden biri çoğulcu demokrasidir. Herkesin hukukundan kendimizi sorumlu tutuyoruz. Bizim gibi düşünmeyenlerin hukukunun da güvencesi biziz. Milletimizle konuşurken ta yüreğinden konuşan partiyiz. 80 milyon vatandaşımızın hukukundan sorumluyuz. İşçinin, esnafın, sanayicinin, köylünün alın  terinden sorumluyuz.  Gençlerimizin geleceğinden sorumluyuz. Türkiye'nin itibarını, emeğini göstermek için çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlu davasını sürdürmek için bir aradayız.

Büyük hedeflerimizi asla ıskalamayacağız. Demokrasi, adalet ve özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz. Dimdik ayakta duracağız. Geleceğe umutla bakacağız. Kurucu ilkelerimizi unutmayacağız. İktidarın rehavetine de kapılmayacağız. bütün enerjimizi milletimiz için harcayacağız. Bundan sonra yolumuz daha da zor meşagatli. Milletmiz 50+1 istedi. Siz zoru seversiniz biliyorum, size güvenim tamdır.

Yeter ki gönüllerimiz yorgun olmasın. Tekrar evinize dönmeniz, başımıza geçmeniz hepimiz için bambaşka bir heyecan oldu. Kibir insanoğlu için en büyük tehlikedir. İnsanın en büyük rakibi nefsidir. Artık rahatım dediğiniz zaman kibre kapılıyorsunuz demektir. Biz asla rahat olmayacağız. Türkiye'nin makus talihini değiştiren sayın Cumhurbaşkanı'na şükranlarımı sunuyorum. Yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler