Gezi gazisi Erdal Sarıkaya: Adaleti görebileyim

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı plastik mermi sonucu sağ gözünü tamamen kaybeden Erdal Sarıkaya (38), bir kez daha ameliyat masasına yattı.

Yayınlanma: 18.08.2017 - 20:05
Abone Ol google-news

 

6. kez gözünden ameliyat olan Sarıkaya’nın, son ameliyatında gözünün içindeki protezin arkasındaki sistem komple değiştirildi. Sarıkaya, “Ameliyat olmazsam sol gözümde de görme kayıpları olabilir. Ülkede oluşturulacak demokrasi, barış, adaleti görmemi sağlayacak tek ışığımı kaybetmek istemiyorum” dedi. Gezi Parkı Direnişi sırasında gözünden vurulan Sarıkaya, o günden sonra defalarca ameliyat oldu. “Yalnız gözü kaybetmedim. Gözün içinde de çok büyük tahribat var” diyen Sarıkaya, ilk ameliyatı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğunu anlattı. Sarıkaya “Burada gözün tamamı dikildi. Sonra göz tansiyonu başladı, göz küçüldü ve çürüdü. Diğer gözü de kaybetme riski olunca Çapa Tıp Fakültesi’nde apar topar ameliyat edildim. Göz tamamen çıkarıldı, yerine protez takıldı. Gözyaşı kanalları çalışmadığı için o bölüme cam tüpler takıldı. İltihap oluyor, bazı günler dayanılmaz ağrılar yaşıyorum. Son ameliyatım da kısa vadede çözüm üretecek ameliyat” dedi. Sarıkaya, İstanbul Prof. Dr. Reşat Belger Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen günlerde bir ameliyat daha olduğunu anımsatarak “Tahribat o kadar büyük ki yapılan her ameliyat çözüm oluşturmuyor. Yapılan müdahaleler, diğer gözüme yönelik oluşabilecek aksaklıkları engellemeye odaklı oluyor” dedi.

Soruşturma hâlâ bitmedi

1 yıldır gözlük kullandığını ve numarasının hızla arttığını kaydeden Sarıkaya, şöyle devam etti: “Gözyaşı kanallarım olmadığı için, gözün içine konulan tüpler durmadan yön değiştiriyor ve işlevi görmüyor. Burada oluşabilecek enfeksiyon da diğer gözü tehdit ediyor. Sol gözü kaybetmemek için sürekli bıçak altına yatıyorum. Ülkede oluşturulacak demokrasi, barış, adalet sağlayan tek ışığımı kaybetmek istemiyorum. Gözümü kaybetmeme neden olan polisler hakkındaki soruşturma hâlâ sonuçlanmadı. Savcılar korku ve baskı altınd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler