Erdoğan'dan Cem Küçük'e: Racon kesilecekse ben keserim

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimi köşe yazarlarının kendisi adına ayar vermeye çalıştığını belirterek, "Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum. Benim milletimle partimle paylaşacağım bir düşünce, bir teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim bu da böyle biline" dedi.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 15:14
Abone Ol google-news

<video:807412>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AKP İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Partililere seslenen Erğdoğan, referdumdaki oy dağılımını hatırlatarak, "İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz. Biz büyükşehir belediyesi seçimlerinde yüzde 48 ile seçimi aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul Türkiye'nin altına düştüğü an buna yanarız. İstanbul Türkiye ortalamasının altına düşmemeli. Öyleyse bir yerlerde yanlışımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimi köşe yazarlarının kendi adına bazı kesimlere ayar vermeye kaltığını dile getirerek, "Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum. Benim milletimle partimle paylaşacağım bir düşünce, bir teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim bu da böyle biline" diye konuştu.

"İSTANBUL'DA TEKLERSEK TÜRKİYE'DE TÖKEZLERİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

<video:807407>

İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz.

İstanbul'un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse, İstanbul'a ve Ak Parti'ye hizmet edemez.

İstanbul Türkiye'dir, Türkiye İstanbul'dur. Bu şehrin hakkını vermek zorundayız.

Verdiğimiz mücadeleyi bu şehre uygun hale getirmezsek hedeflerimize ulaşamayız.

Biz büyükşehir belediyesi seçimlerinde yüzde 48 ile seçimi aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul Türkiye'nin altına düştüğü an buna yanarız. İstanbul Türkiye ortalamasının altına düşmemeli. Öyleyse bir yerlerde yanlışımız var.

Bize kibir, gurur yakışır mı? Bize ne oluyor ki afra tafra yapıp, koltuklardan güç alma gayretine giriyoruz.

Son dönemdeki seçimlerde İstanbul'un ortalamanın altında kalmasını çok iyi okumalıyız. Gidilmedik il bırakmayacağız. İstanbul'da da çalınmadık kapı bırakmayacağız.

Kendisi yolunu şaşırıp başka mecralara yönelmediği sürece her arkadaşımızın bizim gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır.

Ak Parti'de partisine sadakatle bağlı herkesin yolu sonuna kadar açıktır.

Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir.

 

<video:806138>

"RACON KESİLECEKSE BU RACONU BİZZAT KENDİM KESERİM"

Zaman zaman kamuoyunda, medyada, partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmaların yaşandığını görüyorum. Bu tartışmalarda birilerinin şahsım adına adeta racon kesitiği, herkese adeta ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum. Benim milletimle partimle paylaşacağım bir düşünce, bir teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim bu da böyle biline.

"HİÇBİRİ BENİ BAĞLAMAZ"

Şahsmın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle, partimle ilgisi yoktur. Efendim şu köşe yazarı şöyle yazmış. Şu köşe yazarının cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var. Hiç biri beni bağlamaz. Hiç birine gerek yok. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesaplarını ve köşe yazarlarını aracı kılma alışkanlığım da bulunmuyor. Kimsenin yüzüne karşı söylemediğim bir sözü arkasından ifade etmeyeceğimi şahsımı az çok tanıyan herkes bilir.

‘Cumhurbaşkanı şöyle istiyor’, ‘Reis şöyle düşünüyor…’ Bak benim ne düşündüğümü de biliyor! Bu tür yakıştırmalara asla itibar etmeyin. Bugüne kadar AK Parti ile şahsımla milletin arasına kimseyi sokmadık. Sokmayacağız.

"BEKAMIZ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA GÖZÜMÜZ HİÇ KİMSEYİ GÖRMEZ"

Bize dost olarak görünenlerin PKK ile, PYD ile YPG'yi ve Suriye Demokratik Güçleri olarak belirlenen bir isim ki onu yine değiştirdiler, kurulmuş veya kurulacak tüm örgütlerin aynı yapı olduklarını çok iyi bildikleri halde, dost görünenler bize yalan söylüyorlar. Suriye ve Irak haritasındaki güçlerin dağılımına bakan herkes oynanan oyunun amacını açıkça görecektir. Hangi ülkenin silahları PKK'da var, hangi ülkenin silahları DEAŞ'ta var biz bunları biliyoruz. Bugün bölgede güç gösterisi yapan herkes işi bittiğinde çekip gidecek ama biz bundan sonra da coğrafyamızda kalacağız. Sınırda terör yapıları ile uzun ve kanlı mücadeleyi veren Türkiye’dir. Bizim için mesele beka meselesidir. Hiç kimse kusura bakmasın. Bekamız söz konusu olduğunda gözümüz hiç kimseyi görmez, görmeyecektir. İttifakmış, diplomasiymiş, ticaretmiş. İstikbalimizin söz konusu olduğu yerde bunların hepsi hükmünü yitirir.

FETÖ nerede. Bir kısmı Avrupa'da, bir kısmı Pensilvanya'da. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunu böyle biliniz. Ha PKK, ha DEAŞ, ha FETÖ. Al birini vur öbürüne. Bu ihanet çetesi Türkiye'nin geleceğine saldırmıştır. Milletimiz tek yumruk. Bu ihanet çetesine geçit vermemiştir.

"YIL SONUNA KADAR YARGIMIZ BUNLARLA İLGİLİ KARARINI VERMİŞ OLACAK"

Yakın zamanda bunları özel hazırlanmış tulumları içerisinde göreceksiniz. Yıl sonuna kadar yargımız bunlarla ilgili kararını vermiş olacak.

ALMANYA'YA SERT TEPKİ

Sözde Türk diye geçinen bir ahlaksız hayır kampanyası yaptı.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na Almanya kapısını kapattılar. Buna Merkel de dahil. Bunları demokrasiyle uzaktan yakından alakası yok. Şimdi de çıkmış bana laf atıyor bunların dışişleri bakanı. Ya sen kimsin. Senin muhatabın ben değilim.

Onlar bizim ülkemize mesaj verdiler de ben niye vermeyin. Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha oy vermeyiniz. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. Küçük partiymiş buna bakmayın. Onları büyütelim.

Bu sefer sandıkta onlar bana göre tokat yemeleri lazım. Bana diyorlarki bizim demokratik mücadelemize karışıyorlar. Biz sizin bize yaptığınız gibi yapmıyoruz. Biz sadece Türkiye düşmanlarına bir mesaj verin diyoruz o kadar. FETÖ'nün ciritt attığı birinci yer Amerika, ikincisi Almanya.

Ben Merkel'e 4 bin 500 terörist dosyası verdim ama işleme alınmadı. Dünya bunları bilecek, gereği neyse yapsın.

 

 

Cem Küçük: Haydi hükümet aleyhine bir yazı yazın, Aydın Doğan'a talimat veririm gereğini yapar                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler