Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde ‘Birleşin’ çağrısı

HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ İzmir’de sona ererken DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’den birlikte mücadele çağrısı geldi

Yayınlanma: 20.08.2017 - 22:50
Abone Ol google-news

HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ İzmir’de sona erdi. Gündoğdu Meydanı’ndaki nöbetin son gününde DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş ziyaretçiler arasında yer aldı. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “AKP-Saray iktidarı faşizm yolunda ilerliyor. Epey bir yol aldığını hepimiz görüyoruz ve bunu kaygıyla izliyoruz. Ancak elbette izlemekle kalmıyoruz. Bu ülkenin demokrasi güçleri olarak bir araya gelerek faşizmi birlikte durduralım istiyoruz. Bunun için mücadeleyi yükseltiyoruz. Bu mücadele hepimizin omuzlarında önemli bir görev. Bir demokrasi sınavı ile karşı karşıyayız bu sınavı hep birlikte kazanacağız” dedi.

Kani Beko, “Hırsızların ve katillerin yönettiği ülkede, onurlu ve şerefli insanlar ya cezaevinde ya da mezarda oldu. Demokrasi tarihinde şunu gördük. Mazlum ve mağdurların faşist diktatörlere karşı ayağa kalkmasından başka çaresi yok. Birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yok. Yarın çok geç olabilir. Taş çok sert. Bu taş gelir bizi kanlar içerisinde bırakırsa hepimiz geç kalmış olacağız” diye konuştu.

Büyük utanç

Nöbet alanındaki bariyerleri işaret eden Pektaş da “Bu bölge İzmir’in özgürlük alanı. Gençler burada otururlar, şarkılarını söylerler. Bu özgürlük alanına bu bariyerler yakışmıyor. Bu büyük bir utanç ve bunu yapanlar ‘Bu ülkede demokrasiyi geliştireceğiz. Bu ülkede özgürlükleri çoğaltacağız’ diye 15 yıl önce siyaset hayatına başlayan bir partinin mensupları” dedi.

Nöbet süresince tutumları nedeniyle İzmirlilere teşekkür eden HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da nöbet sonrasında da sokaklarda olmaya devam edeceklerini kaydetti. Yıldırım, “Dört güzide ketimizdeki nöbetlerimizde halkımız bize ve bütün muhalif çevrelere, ‘siyasi hassasiyetlerinizi bir kenara bırakarak toplumsal muhalefet örgüsü içinde asgari müştereklerde bir araya gelin ve bu ülkeye düzlüğe çıkarın, iki yakamızı bir araya getirin, tarihsel kökleri olan kardeşliğimizi güçlendirerek bize yarınlara taşıyın’ görevini vermiştir. Bundan sonra da biz OHAL kalkıncaya kadar, KHK’lerle ihraç edilenler görevlerine dönünceye kadar, eş genel başkanlarımız, parti gözetmeksizin tutuklanmış milletvekili, belediye başkanı, siyasetçiler ve özgür basın emekçileri rehine olmaktan kurtuluncaya kadar, barış ve özgürlük içinde yaşanacak bir ülkeye dönüşünceye kadar sokaktan çekilmeyeceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler