CHP'den Kirazlıtepe’de kentsel dönüşüm toplantısı

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, Kirazlıtepe Mahallesinde imar sorunlarıyla ilgili bir toplantı düzenledi. Mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıda konuşan “Kentsel dönüşüme evet ama yerinde olmak kaydıyla ve göç ettirilmemek şartıyla olmalıdır” dedi.

Yayınlanma: 21.08.2017 - 14:22
Abone Ol google-news

Üsküdar’a bağlı Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm uygulamalarından dolayı birçok mağduriyet yaşayan vatandaşlara CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı sahip çıktı. Üsküdar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamaları daha önce birçok kez AKP’ye destek verdiğini ifade eden Kirazlıtepe Mahallesi sakinlerini de isyan ettirdi. CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı da yaşadıkları sorunlarla ilgili Üsküdar Belediyesi’ne dava açmaya hazırlanan vatandaşlara destek olmak amacıyla Kirazlıtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleştirdi.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Barınma hakkı en temel insani haklardan biridir. Üsküdar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamalarından dolayı bazılarınızın kapılarına mühür vurulmuş. Size gönderilen yazıda ‘2964 sayılı kanun 3194 sayılı Boğaziçi ve TCK’nın 184 sayılı yasasına aykırı olarak yapılan konutunuz mühürlenmiştir’ diye yazıyor. TCK 184’ün yürürlülük tarihi 2005 yılıdır ve geçmiş yapılara bu yasa işlemez. Suçtaki eşitlik ilkesi gereği mühürlerin iptali için davalar açabilirsiniz. TOKİ kar amaçlı kurulmamıştır, fakire fukaraya konut yapsın diye kurulmuştur.

Size yapılan TOKİ tekliflerinde ‘Bina olmayan arsalara bedelini öderim, alırım’ diyor. Bu, zorbalıktır; bunun hesabını sandıkta sorarsınız. Kentsel dönüşüme evet; ama yerinde olmak kaydıyla ve göç ettirilmemek şartıyla olmalıdır” dedi.

"Yaşadığınız yerlerin geleceğini TOKİ belirleyemez"

Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan da yaptığı konuşmada “Belediyeler her türlü ihtiyaçları gideren kurumlar olmalıdırlar. Sizin yaşamınızı kolaylaştıran bir kurum olmalıdır. Yaşadığınız yerlerin geleceğini TOKİ belirleyemez. Size soran yok; ama siz birlik olursanız size zarar veremezler. Sizler bu zorbalığı protesto etmek için belediye önüne 5 kişi gelin, biz 5 kişi ile yanınıza gelir size her şartta destek veririz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Vahap Bey ise “100 metrekare payım var bir daire ve 12.000 TL önerdiler ve yıkımlar başladı. Hep sustuk yine susuyoruz, malımıza sahip çıkacağız; bu parti meselesi değil artık. Geçmişe değil bugüne bakalım. Kentsel dönüşüm yapsınlar ama hakkımız versinler. Bizleri buralardan kovalamasınlar” dedi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tahsin Epli, Kirazlıtepe Mahalle Muhtarı Nazmi Yamaç, MHP ve BBP ilçe yöneticileri ile yaklaşık 1000 kentsel dönüşüm mağduru vatandaş katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler