Abdulkadir Selvi: AKP teşkilatları Erdoğan'ın söyleminden rahatsız

Hürriyet'in AKP'ye yakın ismi Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metal yorgunluğu söyleminin AKP teşkilatlarında rahatsızlığa neden olduğunu yazdı.

Yayınlanma: 22.08.2017 - 09:14
Abone Ol google-news



Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP teşkilatlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın haftasonu konuşmalarında sarf ettiği "Metal yorgunluğu" sözlerinden rahatsız olduğunu belirtti. Teşkilatların kendilerini başarısız ve yorgun olarak gösterilmesinden dolayı duydukları üzüntüyü Genel Merkez'e ilettiğini belirten Selvi, "Görünen o ki, metal yorgunluğu biraz gündemden düşürülecek. Peki onun yerini ne alacak? Bundan sonra vefa vurgusu artacak" dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarında, kimi zaman bazı uyarılar çok ön plana çıkıyor. Trabzon’da “yeni Ömer’ler bulmaktan” söz etmesi gibi. “Bu hırsızı nereden buldunuz dedirtmemeliyiz” demesi gibi.

İstanbul konuşmasında da “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye uyarıda bulundu. Erdoğan, sözünü muallakta bırakmadı. “Sosyal medya hesapları ve kimi köşe yazarları” diyerek açık adres verdi. “Birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Eğer bir racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim”diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısının arkasında yatanlara bakıp, anlık bir çıkış olup olmadığını ölçmeye çalıştım. Cumhurbaşkanı adına medyadan racon kesilmesi konusu 14 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geliyor. Medyada ‘Reis’adına ahkâm kesen, sağa sola ayar veren bazı gazetecilerin partiye ve Erdoğan’a zarar verdiği konuşuluyor. Aslında bu ilk değil. 16 Nisan referandumundan önce bu kez Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında gündeme gelmişti. İktidara yakın medyadaki dilin referandumda zarar verdiğinin üzerinde durulmuştu. Başbakan Binali Yıldırım da bunların partiye zarar verdiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konunun partinin yetkili kurullarında konuşulmasıyla yetinmedi, “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye sert bir uyarıda bulundu.

Bakalım, Erdoğan’ın bu çıkışı ne kadar etkili olacak?

Metal yorgunluğu vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul konuşmasını izlerken bir kaynağım aradı. “Dikkat ettin mi, Cumhurbaşkanı Denizli ve İstanbul’da bir şeyi gündeme getirmedi” dedi. Ne olduğunu sordum.

“Metal yorgunluğu demedi” dedi. Erdoğan’ın Denizli konuşmasında metal yorgunluğuna değinmemesi dikkatimi çekmişti. Ancak, “İstanbul’da metal yorgunluğu olursa Türkiye’de paslanırız” deyince üzerinde durmamıştım. Erdoğan, partideki değişime olan ihtiyacı vurgulamak için metal yorgunluğuna çok sık vurgu yapmaya başlayınca, AK Parti teşkilatlarında bir moral bozukluğu gözlenmeye başlamış. Teşkilatlar kendilerinin başarısız ve yorgun olarak gösterilmesinden dolayı duydukları üzüntüyü Genel Merkez’e iletmişler. Cumhurbaşkanı bu mesajı almış. O nedenle Denizli ve İstanbul konuşmalarının sadece bir yerinde, ‘metal yorgunluğu’ndan söz etti. Görünen o ki, metal yorgunluğu biraz gündemden düşürülecek. Peki onun yerini ne alacak? Bundan sonra vefa vurgusu artacak. Erdoğan, İstanbul konuşmasında bunun ipuçlarını verdi.

“Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir. Bizim siyaset terbiyemizde vefa çok önemlidir. Kendisi yolunu şaşırıp başka mecralara yönelmediği sürece her arkadaşımızın bizim gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler