Erdoğan'ın sözlerine komünistlerden yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın komünistlere yönelik sözlerine TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan yanıt geldi. Okuyan, "Kendilerine ait olmayan milyarlarca lirayı beceriksizce, doğayı ve toplumsal çıkarları yok ederek harcayıp böbürleniyorlar. Sonra da 'komünistler hep karşı çıkıyorlar' diye şikayet ediyorlar. Komünistler elbette karşı çıkacak" dedi.

Yayınlanma: 22.08.2017 - 15:22
Abone Ol google-news



AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Yıllarca havalimanı dendi, bunlar 'istemezük' dedi, kim bunlar? Komünistler, komünistler. Bu komünistler, sol görüşlüler vatansever değildir" diye konuştu.

Erdoğan'ın bu açıklamasına Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan yanıt geldi.

"Komünistlerin ne havaalanlarına ne barajlara ne yollara itirazı olabilir. Havaalanı da yapılacak, baraj da, yol da" diyen Okuyan, "Komünizm bugün AKP zihniyetinin hayal bile edemeyeceği işlerin üstesinden gelebilecek bir toplumsal düzendir. Komünistlerin itirazı bunlar yapılırken çevrenin yok edilmesinedir" ifadelerini kullandı.

"3. HAVALİMANININ YOK ETTİĞİ ORMANLIK ALANI DERT ETMEK İÇİN KOMÜNİST OLMAYA GEREK YOK"

İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalanının yok ettiği ormanlık alanı dert etmek için komünist olmaya bile gerek olmadığını, insan olmanın yeterli olduğunu vurgulayan Okuyan, "Başka neye itiraz ediyoruz? Barajların, yolların, köprülerin, havaalanlarının birilerinin kâr etmesi için inşa edilmesine, işletilmesine itiraz ediyoruz. Birileri kâr edecek diye topluma ait zenginlikler yağmalanıyor. Plansız-programsız işler yapılıyor. İtirazımız Türkiye'nin yerli ve yabancı tekeller tarafından işgal edilmesinedir" dedi.

"VATAN HAİNLİĞİ ÜLKEYİ CEMAATLERE YÖNETTİRMEYE KALKMAKTIR"

"Akarsularımız, dağlarımız, ovalarımız, ormanlarımız, kıyılarımız, madenlerimiz her yer işgal altında" diyen Okuyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP hükümetinin hizmet adı altında harcadığı her kuruş bu ülkenin insanlarından çıkıyor. Sanki kendileri lütfediyormuş gibi övünmesinler. Kendilerine ait olmayan milyarlarca lirayı beceriksizce, doğayı ve toplumsal çıkarları yok ederek harcayıp böbürleniyorlar. Sonra da 'komünistler hep karşı çıkıyorlar' diye şikayet ediyorlar. Komünistler elbette karşı çıkacak. Kaçak saraylar dikeceksin, kentleri betona boğacaksın, ne tarih ne sanat ne kültür bırakacaksın, sonra da komünistler itiraz ediyor! Vatan hainliğine gelince... Vatan hainliği ülkeyi yağmalamaktır. Vatan hainliği NATO'culuktur. Vatan hainliği komşu ülkelerin içişlerine karışmaktır. Vatan hainliği uluslararası tekellere teslim olmaktır. Vatan hainliği ABD ile stratejik ortaklıktır. Vatan hainliği ülkeyi cemaatlere yönettirmeye kalkmaktır. Vatan hainliği vatanı geriye götürmektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler