Atatürk'ü hedef almak isteyen Şamil Tayyar gaf yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı 'Atlet' tartışmasına Mustafa Kemal Atatürk'ü de katmak isteyen AKP'li Şamil Tayyar, büyük bir gafa imza atınca attığı mesajı silmek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 09:26
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' sırasında karavanında çekilen atletli pozu için "Bu görüntü vatandaşıma hakaret" sözleri ile başlattığı tartışmaya AKP ve CHP'li vekiller de katıldı.

CHP'li vekiller, Erdoğan'ın sözlerine farklı örneklerle yanıt verirken, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Erdoğan'ın hac sırasında 'ihram' içindeki kıyafetini paylaşarak Atatürk'ün Florya Plajı'ndaki fotoğrafı karşılaştıran bir kullanıcıya yanıt olarak "Hac sünnetini yerine getirirken ihramlı görmedik ama plajda gördük" diye yazdı.

Şamil Tayyar, hac ibadetinin 'sünnet' değil 'farz' olduğunun hatırlatılması ve bunu bilmemekle eleştirilmesi üzerine mesajını sildi ve "Buyrun... Farkı siz yorumlayın." diyerek yurttaşın tweetini RT yaptıktan sonra devamında şu mesajları paylaştı:

"Niyetim mukayese yapmak değildir. Bu örnekte olduğu gibi; Atatürk'ü kirli emellerine alet edenlerin çirkin yorumlarına dikkat çekmektir."

"İdeolojilerini ve halkı kaybedince Atatürk maskesi takan sahtekarları iyi tanıyoruz. PKK ve FETÖ ile aynı yatağa girenler Atatürkçü olamaz."

"Atatürk'e en büyük zararı maskeli sahtekarlar veriyor. Gereksiz tartışmalara malzeme yapmak yerine keşke ruhuna bir Fatiha okusalar."

Şamil Tayyar'ın çirkin paylaşımına tepki yağdı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon