İktidar partisinde ‘yorgun’ tartışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’na işaret ederek teşkilatlardaki değişime işaret etmesine karşın parti içinde farklı görüşler dile getiriliyor.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 22:23
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, sık sık ‘metal yorgunluğu’ olduğuna dikkat çekerek teşkilatlardaki değişimin gerekli olduğunu vurgularken; parti içinde yorgunluğun nedenlerinden birinin bürokrasinin yavaş olmasından kaynaklandığı, illerdeki yatırımların istenen hızda yapılmaması nedeniyle teşkilatların sıkıntı çektiği değerlendirmesi yapılıyor.

Bazı parti yöneticileri, “Teşkilatlarda istediğiniz gibi değişiklik yapın, bürokratik engeller olduğu sürece değişen bir şey olmaz” görüşünü dile getiriyor. 2019’da yapılacak yerel seçim ile Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi kazanabilmek için partinin il ve ilçe teşkilatlarını seçime hazırlamak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘metal yorgunluk’ vurgusu yaparak teşkilatların çoğunluğunu değiştirmeyi hedefliyor. Mevcut il ve ilçe yönetimleriyle ilgili ayrıntılı çalışma yapan AKP yönetimi, ‘devam etmemesi’ne karar verilen ilçe ve il başkanlarını belirliyor. Milletvekillerinin, konuyla ilgili görüşü alınırken, seçim bölgelerinde teşkilatlarda yaşanan sıkıntıları, kimleri ilçe ve il başkanı olarak görmek istedikleri soruluyor. Görevi bırakmasına karar verilen ilçe ve il başkanları, genel merkeze çağrılarak istifa etmeleri ya da kongrede yeniden aday olmamaları isteniyor. Yapılan görüşmeler sonrasında Yozgat, Uşak, Karaman, Kırşehir ve Bursa il başkanları, kongrelerde aday olmayacaklarını açıkladı. Bu sayının il kongrelerinin başlayacağı Kasım ayına kadar artabileceğine dikkat çekiliyor.

‘Sebep bürokrasi’

Erdoğan’ın ‘metal yorgunluk’ ve teşkilatların yeterince çalışmadığı eleştirilerine karşın parti içinde farklı görüşler de dile getiriliyor. Bazı parti yöneticileri, belediye ve teşkilatların vatandaşı memnun edecek hizmetleri yapmasında bürokrasinin çok önemli bir etken olduğuna dikkat çekerek, bürokratik bazı engellerin, yatırımlarla ilgili süreçlerin ilerlemesinde çok büyük sıkıntı yarattığı ve yavaşlattığı değerlendirmesi yapıyor. Parti kulislerinde, “Teşkilatlarda istediğiniz kadar değişiklik yapın. Yeni gelecek yönetimin, bürokrasideki yavaşlık olduğu sürece verimli çalışması, bir şeyler üretmesi çok zor. İllerdeki en büyük sıkıntılardan biri de bu durum” görüşü dile getiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler