Siparis ettiği kitaplar Enis Berberoğlu'na ulaştı

Yarkadaş: "Cezaevi kapısından dönen kitapları elden teslim ettim. Berberoğlu yazarlara teşekkür etti."

Yayınlanma: 24.08.2017 - 12:48
Abone Ol google-news

<video:810198>

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu'na gönderilen ancak cezaevi yönetimince kabul edilmeyen kitapları elden teslim etti. Yarkadaş, "Cezaevi yönetmeliğine göre, kargo ile gelen paketler içeri alınmıyormuş. Sorunu çözdük, kitapları ulaştırdık" dedi.

 Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret eden Yarkadaş, gazetecilere açıklama yaptı.

 ELDEN TESLİM ETTİ

 Önceki hafta altı kadın yazarın dayanışma amacıyla gönderdiği kitapların Berberoğlu'na ulaşmadığını öğrendiğini belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

 "Kitapların Berberoğlu'na gönderilmesini organize eden Edebiyat Eleştirmeni Ayşegül Tözeren'le irtibat kurdum. Cezaevi kapısından geri dönen kitapları kendisinden aldım ve cezaevine getirdim. Daha sonra ise cezaevi yönetimiyle görüşerek sorunun nereden kaynaklandığını öğrendim. Yönetmenliğe göre, kargo ile gelen paketler içeri alınmıyormuş. Kitaplar da bu yüzden geri gönderilmiş. Az önce kitapları Berberoğlu'na verilmesi için cezaevi yönetimine teslim ettim."

TEŞEKKÜR MESAJI

Yarkadaş, CHP'li Berberoğlu'nun dayanışma amacıyla kendisine yollanan kitaplardan ötürü kadın yazarlara teşekkür ettiğini de belirtti.

Berberoğlu'nun sağlığı ve moralinin iyi olduğunu da sözlerine ekleyen Yarkadaş, tutuklu milletvekilinin kaleme aldığı kitabın da sona yaklaştığını söyledi.

 'TEK BİR SORUN VAR'

CHP'li Berberoğlu'nun cezaevinde herhangi bir sorununun olmadığını, soranlara ise selam söylediğini belirten Yarkadaş, "Tek ve en önemli sorun, karşı karşıya kaldığı hukuksuzluk. Umarım o da kısa sürede sona erecek" dedi.

BERBEROĞLU'NA GÖNDERİLEN KİTAPLAR:

 Firuzan: Benim Sinemalarım

 Nazlı Karabıyıkoğlu: Olivia Çıkmazı, Hayvanların Tarafı

 Simge Özer Pınarbaşı: Dante'yi Betimlemek

 Gülcemal: Mylassiad

 David Shields: Reality Hunger

 Aslı Perker: Sufle


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler