Diyarbakır Barosu'ndan Erdoğan'a çağrı: Tahir Elçi'nin katledilmesini aydınlatın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yapan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin, "Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin vakanın aydınlatılması için inisiyatif almanızı için kullanmanızı talep ediyoruz" dedi.

Yayınlanma: 25.08.2017 - 18:37
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur’da çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin üzerinden 90 hafta geçti. Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı açıklamayla Elçi için adalet istedi. Avukatların cübbeleriyle katıldığı eyleme, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da destek verdi.  Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin, “ Artık sabrımızın, adalet sistemine olan güvenimizin ve yetkililerin verdiği sözlerden kaynaklı umutlarımızın son noktasındayız. Defalarca buradan yetkililere seslendik ve çağrılarda bulunduk ancak, sorumlu hiçbir yetkiliden çağrılarımıza cevap alamadık, Bugün daha somut çağrılarda bulunmak istiyoruz; Tahir Elçi cinayetinin gerçekleştiği dönemin Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, dönemin İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala ve dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu; gerek ikili görüşmelerde bizlere verdiğiniz sözleri ve gerekse de basın yoluyla yaptığınız açıklamaları sizlere hatırlatmak isteriz, Son olarak çağrımız Sayın Cumhurbaşkanına olacak.‘Bu ülkenin Başbakanı olarak açıkça ifade ediyorum ki; Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır’ diyen ve artık Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyoruz. Bu sözünüze binaen; Dicle’nin kenarında kadim bir şehirde, bir caminin tarihi minaresinin altında katledilen Tahir Elçi’nin sorumluluğu da sizdedir. Bu nedenle; Başkanımız Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin vakıanın aydınlatılması için inisiyatif almanızı ve kamusal gücünüzü adaletin tecellisi için kullanmanızı talep ediyoruz” dedi.

Beştaş: faili biliyoruz ama açıklamayacağız diyorlar


HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da  Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden 635 gün geçtiğini belirterek,  “Hala Tahir Elçi cinayeti ile ilgili hiç bir yanıt yok. Adalet Bakanı suskun, Başbakanlık suskun, hükümet suskun, Cumhurbaşkanı suskun ve  en önemlisi de  davanın yürütücüleri soruşturma makamı konuşmasını işlemleriyle  yapar.  Soruşturma makamı da suskun. Türkiye'de ve dünyaca tanınan bir insan hakları savunucusunun bir hukukçunun Diyarbakır gibi bir şehirde ve kameraların önünde ölümünün failleri aydınlatılamıyor. Biz buna inanmıyoruz. Bunu defalarca söyledik. Bunun adı şudur, ‘Biz bu faili açıklamayacağız. Biz biliyoruz’ diyorlar. Biz biliyoruz ama faili meçhul kalacak. Bununla tüm topluma ve tüm insan hakları savunucularını ve tüm hukukçulara bir gözdağı veriliyor. Biz bu mesajınızı aldık ama cevap veriyoruz size. Tahir Elçi'nin katillerini ömrümüz yettiğinceye kadar arayacağız. Er geç bu konuda hakikat çıkacak ortaya. Sevgili Tahir'i tekrar saygıyla özlemle ve minnetle anmak istiyoruz.  Gözü arkada kalmasın biz onun dava dosyasının soruşturmasının sonuna kadar peşinde olacağız, peşini bırakmayacağız" diye konuştu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler